“Ze is hatelijk”, zegt Hamilton over zijn auto


Lewis Hamilton, die zich als vijfde kwalificeerde voor de Grand Prix van Australië, vergelijkt zijn W13 met “een adder of een ratelslang”.

Twee weken nadat hij er niet in slaagde Q1 te halen in Jeddah, staat zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton weer aan de rechterkant van de grid, nadat hij zich als vijfde had gekwalificeerd voor de Grand Prix van Australië.

Desalniettemin blijven de problemen van de Brit met de 2022-mededinger van Mercedes bestaan.

“Ik heb het gevoel dat ik op schoot zat, er zat iets meer in de auto, dus dat is positief”, vertelde hij aan Luchtsporten. “Maar ik ben natuurlijk ook ontdaan dat ik niet in staat was om dat beetje meer te extraheren … maar het probleem is dat als je die auto net een beetje meer duwt, ze behoorlijk hatelijk is.

‘Ze is als een adder of een ratelslang,’ voegde hij eraan toe, ‘je weet maar nooit…’

Toen hem werd gevraagd of de auto beter aanvoelde, was de Brit onvermurwbaar: “Nee, nee. We hebben geen vooruitgang geboekt.

“Ik weet nog niet wat er gaat komen”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar het feit dat het team nu terug naar de basis zal gaan, “maar ik ben echt, echt hoopvol. Ik weet dat iedereen heel, heel hard werkt, maar we hebben drie races gehad en geen vooruitgang in de drie races.

“Dus ik hoop echt dat we volgende week zoveel mogelijk informatie kunnen krijgen van de race van morgen, en ik hoop dat we er op de een of andere manier achter kunnen komen hoe we iets kunnen repareren voor de volgende race.

“Het is een vrij korte ommekeer geweest”, gaf hij toe, in termen van het schijnbare gebrek aan vooruitgang. “Het duurt lang om dingen te maken. Er komt momenteel niets bijzonders aan. Ik wou dat ik optimistisch kon zijn, zoals ja, de volgende hebben we iets beters op komst. Maar op dit moment doen we dat niet.

“Op sommige plaatsen voelt het niet verschrikkelijk”, zei hij over de W13, “het is gewoon niet zo snel als de anderen. Waar ik echt ongelukkig van ben, is het bruinvissen, dat is de slechtste eigenschap die ik in de auto heb meegemaakt. En we kunnen er op dit moment niet vanaf komen.”

“Het belangrijkste voor mij op dit moment is nog steeds het stuiteren”, voegde teamgenoot George Russell toe, die de race vanaf de zesde plaats zal starten. “Ik heb van alles geprobeerd om op de limiet van het stuiteren te blijven en dan kost het me veel snelheid door de snelle bochten, daar verlies ik al mijn rondetijd.

“Ik heb niet het vertrouwen om aan te vallen met het stuiteren,” gaf hij toe, “het is zo’n uniek gevoel vanuit de auto, en wanneer de auto op en neer gaat, en op en neer, kun je hem niet in deze hoge -snelle bochten. Het is dus lastig om het juiste compromis te vinden.”

Bekijk onze zaterdaggalerij uit Melbourne, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: