Yuki Tsunoda geeft toe dat hij “bezorgd” was over de sprintkwalificatie van vorig jaar


Yuki Tsunoda heeft toegegeven dat hij zich “bezorgd” maakte over het sprintkwalificatie-format in zijn rookiejaar.

De Japanse coureur trad toe tot de Formule 1 in hetzelfde seizoen dat de kwalificatie opschudding plaatsvond en leek te worstelen in het format, en eindigde niet hoger dan 15e in een van de drie sprintevenementen.

De Emilia Romagna Grand Prix dit weekend is het eerste sprintevenement van het seizoen 2022 en Tsunoda zegt dat hij zich deze keer zekerder voelt.

“Dit wordt een interessant weekend op wat voor ons een thuiscircuit is en we zullen dit seizoen ook voor het eerst het sprintformat hebben”, zei de 21-jarige.

“Vorig jaar maakte ik me zorgen over de sprintkwalificatie met maar één oefensessie voor de kwalificatie, maar dit seizoen voel ik me veel zelfverzekerder.

“Ook omdat Imola een circuit is dat ik goed ken, omdat ik er veel ronden heb gereden. Ook weet ik nu hoe ik de sprintweekenden moet aanpakken en hopelijk eindigt het in punten voor ons.”

Tsunoda staat 13e in het rijdersklassement en heeft slechts vier punten verdiend in de eerste drie races. Hij eindigde als 15e de laatste keer in Australië, maar zei dat hij blij was met hoe hij zich de afgelopen week had ontwikkeld.

“Ik heb genoten van een bezoek aan Australië, de sfeer was erg leuk met de ligging dicht bij de zee, maar op de baan was het een zwaar weekend en we hadden meer moeite dan verwacht, vooral op de lange runs,” zei hij.

“Van mijn kant was ik best tevreden met hoe ik de afgelopen week vooruitgang heb geboekt, aangezien het een nieuwe baan voor mij was. Vanaf FP1 voelde ik me zelfverzekerd, maar in de race hadden ik en het team veel moeite.

“We kenden al de gebieden die we moesten verbeteren, dus we hebben hard gewerkt om op tijd beter te zijn voor Imola.”

Andere teams hebben de mogelijke schade opgemerkt die de agressieve stoepranden kunnen aanrichten aan de lagere 2022-auto’s en Tsunoda zei dat hij verwachtte dat de manier waarop coureurs over de stoepranden rijden dit jaar anders zou zijn.

“De baan is iets smaller dan de vorige waarop we dit jaar hebben geracet en het zal interessant zijn om te zien hoe deze nieuwe auto’s daar rijden”, zei hij.

“Ik kan me voorstellen dat de manier waarop je op de stoepranden kunt rijden dit jaar anders zal zijn en we zullen zien hoe de auto zich gedraagt ​​in FP1 en ons dan snel aanpassen voor de kwalificatie. Ik denk dat ik goed voorbereid ben met het rijden dat ik daar in het verleden heb gedaan en de simulatorsessie die ik vorige week heb gedaan.

“Ik woon nu al een tijdje in Italië, dus dit zal zeker voelen als een thuisrace – vooral omdat ik elke avond in mijn eigen huis kan blijven, dat dicht bij het circuit is en leuker dan in een hotel.

“Het zal een beetje vreemd zijn, maar ik denk dat het een comfortabelere regeling zal zijn, waardoor ik me op de race kan concentreren.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: