Wat kwispelende Binotto tegen Leclerc zei na F1 Britse GP


Leclerc leidde de Grand Prix van zondag op Silverstone voor Ferrari-teamgenoot Carlos Sainz en leek op koers voor een mogelijke overwinning toen een late Safety Car het eindresultaat beïnvloedde.

Ferrari stond voor vraagtekens over hun strategie en afhandeling van de race nadat ze ervoor hadden gekozen om Leclerc buiten te houden en in plaats daarvan Sainz in te zetten voor zachte banden onder de Safety Car.

De beslissing liet Leclerc een zittende eend achter bij de herstart. Hij werd bijna onmiddellijk gepasseerd door Sainz toen de race werd hervat en zakte uiteindelijk naar de vierde plaats nadat hij in de slotfase werd ingehaald door zowel Sergio Perez als Lewis Hamilton.

Leclerc en Binotto waren na de race aan het kletsen in parc ferme, waarbij Binotto zijn coureur leek te vingeren. Maar de Ferrari-chef legde uit dat hij Leclerc alleen maar probeerde te troosten.

“Ten eerste wist ik dat hij teleurgesteld en gefrustreerd was, wat begrijpelijk is, want hij leidde de race duidelijk en hij voelde zich op zijn gemak bij het snel rijden van de Safety Car”, zei Binotto.

“Ik denk dat het voor hem een ​​geweldige kans was in termen van kampioenschap, want hij leidde terwijl Max wat problemen had. Toen kwam de Safety Car naar buiten, hij had een moeilijk einde van de race en hij was ongetwijfeld teleurgesteld.

“Dus toen ik hem ontmoette, wist ik dat hij teleurgesteld was en wat ik hem vertelde was dat hij opnieuw een fantastische race heeft gereden, omdat hij een fantastische eerste ronde van de race heeft gevochten.

“En toen de Safety Car opnieuw was gestart, was de manier waarop hij reed en zijn positie beschermen geweldig en uitstekend. Dus ik zei hem gewoon kalm te blijven, want de manier waarop hij reed was fantastisch.

“Hij heeft vandaag opnieuw pech gehad met de Safety Car die een paar ronden voor het einde naar buiten kwam toen hij aan de leiding was, wat op de een of andere manier pech was in het algemeen en dat is de reden dat hij niet te teleurgesteld moet zijn en kalm moet blijven.”

‘Hoge frustratie’ voor Leclerc

Sprekend over zijn uitwisseling na de race met Binotto, hield Leclerc vol dat zijn baas “me gewoon wilde opvrolijken” na een teleurstellend resultaat.

De Monegask zei ook dat hij een volledige uitleg wil van het denken achter de strategie-oproepen van Ferrari.

“Van buitenaf, totdat je alle details van één beslissing hebt gekregen, is het erg moeilijk om commentaar te geven”, zei Leclerc.

“Natuurlijk is de frustratie groot, want het eindresultaat is dat mijn race daarna heel zwaar is geweest. Ik probeerde gewoon mijn best te doen om de auto’s achter me te houden, maar op een nieuwe soft en een gebruikte hard is het duidelijk een groot verschil.

“Het was leuk, de laatste helft van de race was heel, heel lastig, overal op de limiet, maar dat was wat ik moest doen om de posities te behouden, en ik denk niet dat ik het veel beter had kunnen doen.

“Ik zal gewoon met het team analyseren om te begrijpen of er iets is dat we daar beter hadden kunnen doen.”

Op de vraag hoe zorgwekkend het was voor zijn titelhoop dat Ferrari fouten blijft maken, antwoordde Leclerc: “Het is niet goed. Ik moet zeggen dat ik het gevoel heb dat ik elke race laat zien dat het me niet al te veel doet. Maar die problemen heb ik liever niet.”

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: