Wat elke F1-coureur zei over het pensioen van Sebastian Vettel | F1


De viervoudig F1-kampioen stopt aan het einde van het jaar met de sport nadat hij het donderdagochtend op zijn nieuwe sociale media-account had aangekondigd.

Zo reageerden de coureurs op het nieuws op de mediadag van de Hongaarse Grand Prix:

Hamilton vocht met Vettel voor de coureurskampioenschappen van 2017 en 2018 en kwam uiteindelijk beide keren als beste uit de bus.

‘Seb, het was een eer om je een concurrent te noemen en een steeds grotere eer om je mijn vriend te noemen. Deze sport beter achterlaten dan je hebt gevonden, is altijd het doel. Ik twijfel er niet aan dat wat er daarna voor je komt, opwindend, zinvol en lonend zal zijn. Hou van je man.”

Leclerc was in 2019 en 2020 twee jaar teamgenoot van Vettel en verving hem als teamleider van Ferrari.

“Het is triest, het is triest voor mij. Misschien is hij voor hem veel gelukkiger in de plaats waar hij nu naartoe gaat. Het zal duidelijk vreemd zijn om Seb niet in de paddock te zien. Ik heb zoveel van hem geleerd en hij is altijd super aardig tegen me geweest. Ik zal Seb zeker missen in de paddock, ik wens hem het allerbeste. Ik weet zeker dat hij andere dingen zal vinden die hem op een andere manier gelukkig zullen maken.”

De Spanjaard nam het op tegen Vettel voor de coureurstitels van 2010 en 2012. Bij beide gelegenheden kwam Vettel als beste uit de bus.

“Ja, wat te zeggen… we zullen hem missen na zoveel jaren, samen de baan delen, goede gevechten. Het is duidelijk dat ik in al zijn kampioenschappen daar ook op de een of andere manier bij was. Hij is een geweldige kampioen en ook een geweldige man, met zeer sterke waarden, een mooie familie – dat is ook de beslissing, om hierin te gaan, hoorde ik [it’s about] zijn familie. Dus ik wens hem het beste en hopelijk is hij in de toekomst in de paddock.”

“Hij heeft zoveel bereikt. Het is begrijpelijk om met pensioen te gaan. Hij had een geweldige carrière. Hij is een geweldige ambassadeur.

“Hem zien gaan? Je ziet het aankomen. We worden ouder, we gaan met pensioen. Het is nooit leuk als dat moment komt.”

“Het is belangrijk dat hij geniet van zijn gezin. F1 is zo’n korte periode in je leven. Nu is het tijd om ervan te genieten.”

“Ik ben erg trots op Seb en wat hij heeft bereikt. Hij is een geweldige legende van de sport, een geweldige kerel.

“Hij is altijd heel eerlijk geweest, erg vocaal. Hij is erg succesvol geweest, heeft een prachtige familie.

“Het is alles wat je van een collega zou verwachten, dus ik ben erg trots op hem. Ik wens hem het beste voor hem en zijn familie.”

“Hij heeft zoveel bereikt in deze sport, hij is een geweldige teamgenoot geweest. Ik heb het afgelopen anderhalf jaar met veel plezier met Seb samengewerkt. Het was geweldig. Hij heeft zoveel bereikt.

“Dit is een hoofdstuk in zijn leven waar hij verder van gaat en hij heeft een gezin thuis en andere dingen om naar uit te kijken. Het is een ongelooflijke carrière voor hem geweest.”

“Ik wens hem het allerbeste. Voor mij is hij vanaf het begin een geweldig rolmodel geweest.

“Ik had het voorrecht om de simulatorcoureur te zijn toen hij op zijn hoogtepunt was, bij Red Bull. Ik kreeg inzicht in hoe ik net als hij succesvol kon zijn. In die jaren stopte hij om met me te praten, om me advies te geven. Hij is een ambassadeur voor de jongere generatie.

‘Iedereen in de paddock is dol op hem. Je zult niemand slecht over Seb horen praten.’

Yuki Tsunoda

“Hij is een geweldige persoonlijkheid en een goede ambassadeur voor de F1. Ik heb het geluk dat ik dicht bij hem ben geweest. Ik heb veel dingen van hem geleerd – achter of voor hem rijden.”

“Zo’n inspirerende en bescheiden kerel. Niemand heeft een slecht woord over Seb te zeggen. Hij is erg leuk om in de buurt te zijn. Hij zal uitkijken naar alles wat hij in de toekomst heeft gepland.

“Zoals ik al zei, een inspiratie.”

“Je weet dat het op een bepaalde manier natuurlijk triest is, want je verliest een beetje een legende van de sport.

“Het is een van die dingen waar je verdrietig maar ook blij mee bent dat hij aan ‘hoofdstuk twee’ van zijn leven begint!”

“Altijd een goede coureur om tegen te racen en mee te racen. Bij hem is er altijd respect, hij zal altijd hard maar eerlijk racen. Ik heb echt genoten van de gevechten. Zo’n aardige vent, een van die coureurs die niet bang is om te praten.”

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: