Formule 1

Waarom Hamilton weer een Covid-masker draagt ​​bij F1-races


Hoewel het niet langer verplicht is om een ​​masker te dragen in de F1-paddock, werd Hamilton tijdens persconferenties en in groepsverband gezien tijdens de laatste twee races in Groot-Brittannië en Oostenrijk.

De zevenvoudig wereldkampioen, die de Sakhir Grand Prix moest missen nadat hij het virus in december 2020 had opgelopen, onthulde dat hij “het twee keer heeft meegemaakt”, eraan toevoegend dat zijn terugkeer naar het dragen van maskers een “persoonlijke keuze” was.

“Ik merkte net dat veel mensen om me heen ziek worden en zeker niet opnieuw ziek willen worden”, legde Hamilton uit. “Ik heb het al twee keer meegemaakt.

“Maar ik merk gewoon dat veel mensen om me heen, veel van mijn vrienden me berichten dat ze COVID hebben en sommigen van hen zijn veel erger dan anderen.”

Hamilton’s gebruikelijke race-ingenieur Peter Bonnington was afgelopen weekend afwezig bij de Oostenrijkse Grand Prix. Terwijl Bonnington vanuit huis werkte, werd Hamilton’s radiocommunicatie geleid door zijn performance engineer Marcus Dudley.

Hoewel hij niet bevestigde of Bonnington de race had gemist vanwege het oplopen van COVID-19, verwees Hamilton naar zijn race-ingenieur toen hij uitlegde wat hij dacht achter het dragen van een masker.

“Het is duidelijk dat ik Bono dit weekend niet bij me had”, voegde Hamilton eraan toe.

“Niemand draagt ​​een masker, dus ik draag zeker mijn masker. Ik dring er bij mensen op aan om te doen wat ze willen doen en het is uiteindelijk je gezondheid.

“Maar ik wil gezond naar huis. Ik wil kunnen opstaan ​​en trainen en de dingen doen die ik graag doe.

“En ik probeer, als ik kan, de mensen van wie ik hou om me heen ook veilig te houden wanneer ik kan, wanneer ik bij hen ben.”

Eerder dit seizoen bij de Grand Prix van Australië zei Hamilton dat hij zich “ongemakkelijk” had gevoeld tijdens de rijdersbriefing in Melbourne nadat veel aanwezigen ervoor hadden gekozen geen maskers te dragen.

Na vermoeidheid en duizeligheid te ervaren na de Hongaarse Grand Prix van vorig jaar, gaf Hamilton toe: “Ik heb het hele jaar gevochten met mijn gezondheid na wat er eind vorig jaar is gebeurd en het is nog steeds een strijd. Ik was erg duizelig en alles werd een beetje wazig op het podium.”

“Ik heb er met niemand in het bijzonder over gesproken, maar ik denk dat het blijft hangen. Ik herinner me de effecten toen ik het had. De training is sindsdien anders geweest en de mate van vermoeidheid die je krijgt is anders en het is een echte uitdaging.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: