Waarom Carlos Sainz gefrustreerd is over de FIA ​​na de Grand Prix van Saudi-Arabië in de Formule 1 | F1


Het twistpunt deed zich voor toen Sainz in ronde 17 net voor Perez terugkeerde onder de Safety Car.

Sainz verliet de pitlane terwijl Perez door de eerste paar bochten ging.

De Ferrari-coureur werd geacht voor te liggen toen hij uit de pits kwam, maar Perez gaf de derde plaats pas op nadat de Safety Car-periode was afgelopen.

Na de race was Sainz gefrustreerd door de vertraagde besluitvorming van de FIA, wat hem een ​​kans kostte om Max Verstappen uit te dagen voor de tweede plaats toen de Grand Prix aan het einde van ronde 20 werd hervat.

“De safety car-lijn met Checo, dit is onze eerste prioriteit nu we met de FIA ​​moeten praten, want eigenlijk verloor Checo de kans om met mij te vechten bij de herstart, en ik verloor de kans om met Max te vechten. [Verstappen] voor [Perez] de positie tijdens de Safety Car niet opgeven”, zei Sainz.

“We hadden veel ronden om het te doen. De FIA ​​stond ons niet toe en ik denk dat dit soort dingen in het belang van het racen en in het belang van de F1 sneller en efficiënter moeten gebeuren.”

In de FIA-persconferentie na de race beschreef Sainz de situatie als “heel vreemd”.

“Het was absoluut heel vreemd”, voegde hij eraan toe. “Ik denk dat we als sport deze dingen moeten blijven analyseren, omdat we de dingen zoveel meer zouden kunnen vereenvoudigen als Checo me gewoon de positie had gegeven tijdens de safety car die me in feite de kans zou hebben gegeven om Max bij de herstart te verslaan en zou hebben Checo de kans gegeven om tegen mij te vechten om de positie te krijgen.

“Maar wat er gebeurde, is dat ik duidelijk tegen Checo vocht, maar ik wist dat Checo me snel een positie zou geven en hij kon niet tegen me vechten omdat hij me een positie terug zou geven, dus uiteindelijk creëerden we een rotzooi dat voor mij onnodig is, gezien het feit dat we zes ronden achter de safety car hebben gereden en er miljoenen kansen waren voor Checo om me voorbij te laten en een goed gevecht te hebben bij de herstart.”

Sainz’ eerste jaar bij Ferrari was indrukwekkend toen hij teamgenoot Leclerc versloeg in het coureurskampioenschap.

Naar eigen zeggen had Sainz moeite om zich aan te passen aan Ferrari F1-75 in 2022, ondanks zijn twee podiumoptredens in de eerste twee races van het seizoen.

Sainz werd opnieuw op drift gesneden uit de strijd om de leiding tussen Leclerc en Max Verstappen, maar hij blijft nog steeds in de strijd om het kampioenschap en staat tweede in het klassement.

De Spanjaard gaf na de race in Saoedi-Arabië toe dat hij nog steeds niet op 100 procent zit.

“Ik was zeker gelukkiger dan in Bahrein”, legde Sainz uit. “Er is wat vooruitgang geboekt vanaf mijn kant van de garage, met het gevoel met de auto.

“Ook door de mogelijkheid om naar dit circuit te komen, honderd dagen nadat we hier waren met de auto van vorig jaar, heb ik een veel duidelijker beeld gekregen van het type bocht en de twee of drie bochten die ik hiermee nog steeds mis. auto – omdat het me nu heel duidelijk is, heeft het me een geweldige kans gegeven om volledig te begrijpen hoeveel ik moet aanpassen en hoeveel ik nodig heb om de auto wat meer naar mijn zin te krijgen.

“Ik had het gevoel dat we vandaag een kleine stap in de goede richting hebben gezet en weet je nog… nou, hoewel ik nog steeds niet 100 procent met de auto ben, is het belangrijk om de punten en de podiumplaatsen te blijven brengen totdat ik terug ben op 100 procent en het wordt tijd om deze jongens aan de top te vergezellen voor de gevechten.”

Sainz moet nog winnen in zijn carrière, maar hij krijgt nog een kans om dat te doen wanneer F1 terugkeert naar Albert Park in Melbourne voor de Australische Grand Prix op 8-10 april.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: