Waarom Bottas “gemengde gevoelens” heeft over zijn Mercedes F1-carrière | F1


De Grand Prix van Abu Dhabi markeert het einde van Bottas’ stint met Mercedes voordat hij de overstap maakt naar Alfa Romeo voor 2022.

Bottas is twee keer tweede geworden van Lewis Hamilton – in 2019 en 2020, hoewel hij in geen van beide seizoenen zijn teamgenoot naar de draad kon brengen.

Terugkijkend op zijn tijd bij Mercedes, zegt Bottas dat er “veel positieve punten” zijn ondanks het niet bereiken van zijn doel om het wereldkampioenschap te winnen.

“Gemengde gevoelens”, zei Bottas in Abu Dhabi. “Het is duidelijk dat toen ik in 2017 bij het team kwam, het enige in mijn hoofd was om het kampioenschap te winnen, maar dat gebeurde niet.

“Maar ik moet naar de positieve punten kijken, ik ben zo gegroeid als coureur en als mens heb ik veel geleerd met dit team en we hebben samen best coole dingen bereikt, dus er zijn veel positieve punten om te nemen.

“Ik denk dat je in deze sport nooit helemaal tevreden bent. Maar in vijf jaar heb ik iets bereikt en ik weet zeker dat dat me in de toekomst zal helpen.”

Met Hamilton verwikkeld in een titanisch titelgevecht met Max Verstappen, bevestigde Bottas opnieuw dat hij bereid is zijn teamgenoot te helpen aan titelglorie op zondag.

“Natuurlijk is het doel voor mijn eigen persoonlijke weekend om de prestaties te maximaliseren”, legde Bottas uit. “Natuurlijk zal ik proberen me op pole position te kwalificeren, dat is mijn doel voor zaterdag, en dan proberen de race te winnen, als ik kan.

“Maar het hangt allemaal af van de situatie. Lewis, hij hoeft de race eigenlijk niet te winnen, hij moet voor Max eindigen, dus zo gaat het. Eens kijken hoe het gaat, maar ik ben zeker bereid om als team te spelen, want ik heb mijn derde plaats veiliggesteld, dus zolang we het constructeurskampioenschap behalen, ben ik bereid mijn team te helpen om de toppositie in beide te behalen. kampioenschappen.

“Het zal van de situatie afhangen, maar ik heb natuurlijk liever dat mijn teamgenoot wint dan de tegenstander, dus hij krijgt zeker mijn steun.”

Vooruitkijkend naar dit weekend, gelooft Bottas dat de significante baanveranderingen het racen zullen verbeteren.

“Positief, ik heb het gevoel dat ze goede veranderingen aan het circuit hebben aangebracht, zo ziet het er tenminste uit”, voegde hij eraan toe. “In theorie zou het beter moeten zijn om te racen. Ik denk dat de veranderingen nodig waren, dus ik denk dat ze het goed hebben gedaan.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: