Waarom Alonso de terugkeer van de F1 beter vond dan verwacht | F1


Na twee seizoenen weg te zijn geweest, keerde Alonso terug met de vernieuwde Alpine-outfit naast Esteban Ocon.

De Spanjaard zag eruit alsof hij niets van zijn snelheid of grit had verloren in de Bahreinse opener toen hij Q3 bereikte, terwijl Ocon Q1 niet haalde.

De volgende vier ronden waren minder vruchtbaar voor de tweevoudig kampioen, omdat hij zich in geen van de races wist te kwalificeren of te verslaan met Ocon.

Bij het beoordelen van zijn prestaties dit seizoen tot nu toe, zei Alonso voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan dit weekend: “Er zijn een paar dingen waar we aan moeten blijven werken. Een daarvan is de bandenvoorbereiding, het inschakelen van de banden, vooral op zaterdag. Zondag ben ik min of meer tevreden over de prestaties in deze races.

“Ik heb twee keer in de punten gestaan, maar de drie keer dat we niet in de punten zaten, eindigden we een paar tienden van de punten omdat we in die groep zaten die de laatste paar auto’s tussen de tiende en de dertiende, of wat dan ook, achtervolgde. . Ik ben blij met de zondag, niet blij met de zaterdag en de belangrijkste beperking op het moment dat ik merk is het inschakelen van de banden.

“Ik denk dat het een kwestie van tijd is dat we de dingen op de juiste plek zetten en in dat opzicht maak ik me niet al te veel zorgen over de prestaties, en in termen van geluk of hoe ik me voel om terug te komen, het is beter dan ik had verwacht, eerlijk gezegd. . Ik geniet zo van elk weekend, geniet zo van het rijden. Zelfs de weekenden waarin we niet racen, mis ik de Grand Prix! Nu we drie races hebben – Frankrijk en twee Oostenrijk, zal ik genieten omdat ik van back-to-back hou.”

Alonso noemde zijn tweejarige onderbreking van de sport en de positieve Alpine-teamomgeving als de twee belangrijkste factoren waarom hij van zijn tweede periode in de F1 houdt.

“Een zoals je zei, de twee jaar die ik niet in de sport had, was voor mij nodig na 18 seizoenen in de F1, non-stop, volledige toewijding”, voegde Alonso eraan toe. “Het was op een gegeven moment te veeleisend en ik had andere uitdagingen in mijn hoofd met Le Mans, met Daytona, met de mogelijkheid tot het World Endurance Championship enz. Ik moest die op een bepaalde manier doen en die vakjes aanvinken om gelukkig en vrij te zijn om terug te komen en te genieten.

“Totdat ik die uitdagingen niet deed, dacht ik dat ik tijd aan het verliezen was in de F1, een aantal van de laatste seizoenen voor ’18. Dus toen die uitdagingen eenmaal waren voltooid, ben ik nu vrij om van elk weekend te genieten.

“En de tweede is het team. Welke sfeer hebben we nu, welke motivatie hebben we in het team, in Enstone, in Viry, het harde werk dat iedereen doet [in], hoe we elk weekend benaderen, hoe we het kleine succes aanpakken dat we sommige weekenden hebben en hoe we de slechte momenten in sommige andere weekenden benaderen. We zijn allemaal verenigd in dezelfde richting en dit voelt elke week heel goed.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: