Vinales over MotoGP-toekomst: ‘Ik wil niet nog een fout maken’ | MotoGP


BIJWERKEN: Maverick Vinales heeft de volgende verklaring vrijgegeven waarin hij verduidelijkt dat de fouten waarnaar hij in het interview verwees in de Moto3 in 2012 waren en vervolgens na één Moto2-seizoen in 2014 naar de MotoGP verhuisden:

In woorden die weinig zullen doen om de geruchten te temperen dat Franco Morbidelli in de rij staat voor de verhuizing van de Factory Yamaha MotoGP in 2023, heeft de huidige rijder Maverick Vinales gesuggereerd dat hij een fout heeft gemaakt tijdens eerdere beslissingen over zijn toekomst ‘een paar jaar geleden’.

Dat lijkt erop te wijzen dat Vinales er spijt van heeft dat hij eind 2016 bij Yamaha is gekomen van Suzuki, of dat hij Ducati afwijst om begin 2020 opnieuw bij Yamaha te tekenen.

MotoGP.com citeert Vinales die de Spaanse omroep DAZN in een aankomend interview zegt: “Rustig, heel kalm. Ik wil geen fout meer maken” wanneer hij zijn volgende contract voor 2023 en daarna met de pen op papier zet.

“Ik wil een goede beslissing nemen, echt het pad nemen dat het beste bij me past, want uiteindelijk heb ik deze jaren veel moeten aanpassen, vooral mijn rijstijl, en proberen de optie te kiezen die het beste bij me past, dus dat ik kan vechten voor het wereldkampioenschap.

“Het betekent niet dat ik dit jaar niet de kans krijg, hè? Maar het frustreert me dat ik mijn potentieel er niet uit kan halen.

“Uiteindelijk zijn er momenten waarop je niet de beste beslissingen in het leven neemt. Een paar jaar geleden denk ik niet dat ik de beste beslissing heb genomen, dus ik zal me niet nog een keer vergissen.”

Vinales, die de seizoensopener van Qatar won maar sindsdien niet meer op het podium stond, was de zesde snelste tijdens de vrijdagtraining in Catalunya, wat ook zijn eerste dag was dat hij werkte met de nieuwe crewchef Silvano Galbusera.

Nieuwe teamgenoot Fabio Quartararo leidt het wereldkampioenschap met overwinningen in drie van de zes ronden tot nu toe.

Morbidelli was ondertussen de tweede snelste in de vrijdagtraining en top Yamaha op zijn twee jaar oude A-Spec-motor.

De tweede plaats in de titel wordt getipt om volgend jaar bij Petronas te blijven en uiteindelijk te worden geüpgraded naar fabrieksspecifieke machines, en vervolgens mogelijk over te stappen naar het officiële team – misschien weer lid te worden van voormalig teamgenoot Quartararo – wanneer alle M1-stoelen in 2023 beschikbaar zijn .

//platform.twitter.com/widgets.jshttps://platform.instagram.com/en_US/embeds.jsSource link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: