Vettel geeft toe dat post-F1-carrière nu aan zijn hoofd is


28 april – Sebastian Vettel geeft toe dat zijn toekomst buiten de Formule 1 een “probleem” is dat nu de kop opsteekt.

Sommigen hebben de afgelopen dagen en weken gesuggereerd dat de tijd nadert dat de viervoudig wereldkampioen zijn helm ophangt.

Die geruchten zijn dit jaar alleen maar sterker geworden te midden van de concurrentiestrijd van Aston Martin, waarbij zowel het team als de 34-jarige coureur toegaven dat het huidige contract aan het einde van dit seizoen afloopt.

“Ik ben er nog steeds”, vertelde Vettel aan de krant Bild. “Mijn contract loopt tot het einde van het jaar.

“Er is nog geen beslissing genomen”, geeft de Duitser toe. Het hangt af van hoe sterk de auto is, hoe het team zich ontwikkelt en hoe de races verlopen. Maar ik hoef niet te liegen – mijn toekomst is een kwestie die op mijn pad komt. En ik ben ermee bezig.”

De nieuwe Aston Martin-teambaas Mike Krack zei op Imola dat hij zou willen dat Vettel gemotiveerd blijft en in 2023 bij het team blijft.

Vettel zei: “De waarheid is dat ik veel ideeën heb, ik praat met veel mensen en ik ben gemakkelijk geïnspireerd.”

Hij heeft het duidelijk over kansen die zich nu voordoen over hoe hij zijn tijd zal besteden nadat hij met pensioen is gegaan uit de Formule 1, met als duidelijk belang milieubewustzijn en duurzaamheid.

“Maar ik zet mezelf niet onder druk om morgen de perfecte volgende carrière te creëren”, zei Vettel. “Ik wil geen verwachtingen wekken over het vinden van wat perfect is.

“Ik heb iets gevonden in de Formule 1 waar ik heel goed in ben. Iets waar ik me kan meten met de beste ter wereld. Wat daarna komt, zal de tijd leren.

“Ik heb twee jaar geleden gezegd ‘ik rijd nog twee jaar’. Maar ik denk niet elke dag aan het leven daarna.”


✅ Bekijk meer berichten met gerelateerde onderwerpen:Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: