Verstappen vindt dat hij anders wordt behandeld


Vooruitlopend op de seizoensfinale, terwijl hij terugdenkt aan een controversiële Grand Prix van Saudi-Arabië, vindt Max Verstappen dat hij oneerlijk wordt behandeld door race-stewards.

Gepland om vandaag titelrivaal Lewis Hamilton te ontmoeten tijdens de officiële FIA-persconferentie – die Lucht heeft geacht live op de televisie te gaan in een zeldzame beweging – Red Bull organiseerde zijn eigen persconferentie voor Max Verstappen om de jongere bepaalde dingen van zijn borst te laten krijgen.

Duidelijk ongelukkig met de gebeurtenissen in Jeddah en een aantal eerdere races, vertelde Verstappen aan de media bij Yas Marina dat hij het gevoel heeft dat hij anders, oneerlijk wordt behandeld in vergelijking met andere coureurs.

In het bijzonder, terugkijkend op Jeddah, is hij boos dat andere coureurs bocht 2 hebben gemist, maar hij leek uitgekozen te zijn voor de overstap.

“Voor mij was ik niet verkeerd en het was duidelijk dat ik het op de een of andere manier fout had, omdat andere mensen precies hetzelfde doen en niets krijgen”, zei hij.

“We waren allebei buiten de baan, buiten de witte lijn in bocht 1, en ja, op de een of andere manier oordeelden ze dat het mijn fout was, waar ik het niet mee eens ben.

“Ook de andere penalty, daar ben ik het niet mee eens”, voegde hij eraan toe, verwijzend naar de beruchte remtest, “en daarna duwt hij me van de baan, hij kijkt me zelfs aan, en keert gewoon niet in , en duwt me net buiten de witte lijn, de baanrand, en hij krijgt daar alleen een waarschuwing voor.

“Het is absoluut niet hoe het zou moeten zijn en ook niet eerlijk, omdat het lijkt alsof andere coureurs andere dingen kunnen doen en het lijkt alsof ik een boete krijg.”

Indachtig de straffen van vorige week en het feit dat Michael Masi coureurs al heeft gewaarschuwd om de International Sporting Code in acht te nemen, toen hem werd gevraagd of hij dit weekend anders zou benaderen, antwoordde Verstappen: “Het enige wat ik vraag is dat het voor iedereen eerlijk is, maar duidelijk dat is voorlopig niet het geval.

“Zoals ik al zei, ik heb niet het gevoel dat ik ongelijk had en het is duidelijk niet verkeerd voor anderen, dus waarom zou ik dan veranderen terwijl het voor anderen is toegestaan ​​om zo te racen? Ik vind dat iedereen zo moet kunnen racen. ”

Op de vraag of zijn houding ten opzichte van Hamilton in de loop van het seizoen is veranderd, twijfelde de jongeling niet. “Ja heel erg, en niet op een positieve manier,” antwoordde hij.

Bekijk onze donderdaggalerij van Yas Marina, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: