Verstappen ‘krijgt nooit cadeautjes van stewards’ maar herstelt van F1-penalty


De Red Bull-coureur kreeg een gridstraf van vijf plaatsen waardoor hij naar de zevende plaats op de grid in Qatar zakte nadat hij schuldig was bevonden aan het niet respecteren van dubbele gele vlaggen tijdens de kwalificatie.

Maar Verstappen vocht zich op briljante wijze omhoog en eindigde als tweede achter F1-titelrivaal Lewis Hamilton, die het gat in het wereldkampioenschap verkleinde tot slechts acht punten op weg naar de laatste twee races van het seizoen 2021.

“Geen verrassingen daar”, zei Verstappen tegen Sky over zijn straf. “Ik wist gisteravond al dat ik nooit cadeautjes van hen krijg, dus het is oké.

“Aan het einde, toen ik eenmaal wist dat ik als zevende begon, was ik gewoon erg gemotiveerd om door te gaan en dat is precies wat we deden. We hadden een goede eerste ronde en na vijf ronden waren we weer tweede.

“Ik heb gewoon geprobeerd het gat klein te houden, wat we de hele race hebben gedaan, zodat ze geen extra stop konden maken en het gaf me de snelste ronde aan het einde. Dus daar was ik zeker blij mee.”

Op de vraag of hij zich echt belazerd voelt door de stewards, antwoordde Verstappen: “Ik wil er niet te veel over praten, want ik wil niemand het genoegen geven om er nog meer over te praten. Maar het is natuurlijk niet geweldig.”

Verstappen denkt dat hij waarschijnlijk het tempo had om Hamilton uit te dagen voor de overwinning als hij vanaf zijn oorspronkelijke startplek als tweede was begonnen.

“Ik deed de extra stop, dus het gat was natuurlijk een beetje groter dan het de hele race was”, legde hij uit.

“Over het algemeen was het gedurende de hele race zeven, acht seconden, dus dat valt mee. We waren een beetje te langzaam, dus dat betekent natuurlijk dat de race na de kwalificatie ook lastig zal worden.

“Maar we moeten gewoon proberen gefocust te blijven, en er zijn nog twee races te gaan en zoals je kunt zien, kunnen er veel dingen gebeuren, zelfs in een kwalificatie, dus alles is mogelijk.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: