Verstappen: Het was het vechten niet meer waard


Max Verstappen zegt dat de 5s-penalty die hem werd gegeven voor het behalen van een voordeel, zijn race met Lewis Hamilton effectief beëindigde.

Aan het einde van een van de meest controversiële races in de geschiedenis van de sport werden beide titelverdedigers door de stewards opgeroepen voor een afzonderlijk incident, waarbij de Nederlander opnieuw werd bestraft.

Samen met de raceonderbrekingen en de inzet van de safety car en virtual safety car, verloren fans de tel van het aantal incidenten waarbij het paar betrokken was toen het titelgevecht ronduit smerig werd.

Het was echter de 5s penalty die de Nederlander kreeg voor het incident in ronde 44, terwijl hij vocht met Lewis Hamilton en Esteban Ocon om de leiding in bocht 1 die de hoop van de Red Bull-coureur in feite beëindigde.

“Toen ze me vertelden dat ik de straf van vijf seconden had, was het niet meer de moeite waard om te vechten omdat ik nooit een gat van vijf seconden zou trekken”, zei Verstappen.

“Dus veel actie, veel dingen die zijn gebeurd”, zei hij over de race. “Ik denk dat we uiteindelijk niet echt een perfect tempo hadden in de race, misschien waren ook de medium banden niet geweldig tot het einde. Ik denk dat de harde banden wat meer leven in zich hadden, denk ik, maar zoals altijd is het gemakkelijk achteraf te zeggen.

“Uiteindelijk vind ik die straf van vijf seconden niet correct”, hield hij vol, “maar aan het eind van de dag wil ik er niet zo veel over praten omdat ze geen woorden verdienen uit mijn mond.

“Ik vind het interessant dat ik degene ben die een penalty krijgt als we allebei buiten de witte lijnen liepen”, vervolgde hij. “In Brazilië was het prima, maar ineens krijg ik er een penalty voor. Je kon zien dat we allebei de bocht niet haalden. Maar het is prima, ik besteed er ook niet te veel tijd aan. We moeten vooruit .”

Gevraagd naar het incident toen hij werd beschuldigd van het testen van zijn rivaal nadat hem was verteld de leiding terug te geven, zei Verstappen: “Ze zeiden me de positie terug te geven, en dus onmiddellijk toen ik dat op de radio hoorde, ben ik er gewoon vandoor gegaan om de rechterkant, wat aantoonde dat ik over wilde gaan, en ik remde, schakelde terug en hij bleef gewoon achter me.

“Ik keek gewoon in de spiegel en ik vertraag en ik denk dat er een beetje een miscommunicatie was en hij rende tegen me aan.”

Natuurlijk zagen de stewards dat niet zo, want hoewel ze accepteerden dat Hamilton de Nederlander had kunnen inhalen, ontdekten ze dat Verstappen inderdaad “plotseling (69 bar) en aanzienlijk remde, resulterend in een vertraging van 2,4 g”, waarvoor hij kreeg nog een boete van 10 seconden.

“Wat er vandaag is gebeurd, is ongelooflijk”, verklaarde hij. “Ik probeer gewoon te racen en deze sport draait tegenwoordig meer om penalty’s dan om racen. Voor mij is dit geen Formule 1, maar de fans hebben er in ieder geval van genoten.

“Er zijn veel dingen gebeurd, waar ik het niet helemaal mee eens ben,” voegde hij eraan toe, “maar het is wat het is, ik heb het tenminste geprobeerd op de baan, weet je, om alles te geven. Ik gaf het alles behalve duidelijk niet snel genoeg, maar toch blij met de tweede plaats.

“We zijn nu gelijk op punten en ik denk dat dat natuurlijk heel spannend is voor het hele kampioenschap en de Formule 1 in het algemeen. Ja, daar wordt besloten (in Abu Dhabi), dus hopelijk hebben we een goed weekend, dus laten we zien .”

Bekijk onze zondaggalerij van Jeddah, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: