‘Verschrikkelijke’ harde band in Hongarije zoals rijden ‘op ijs’


Daniel Ricciardo zei dat de harde band, waarmee hij reed toen hij Lance Stroll raakte, “vreselijk” was in Hongarije.

Door de eerste ronde van de race te beschrijven als een “puinhoop”, inclusief een botsing met Kevin Magnussen, werd de race van Ricciardo vanaf dat moment niet veel beter.

Beginnend met de zachte band, zou Ricciardo in ronde 16 een pitstop maken, maar de overstap naar harde banden mislukte toen de McLaren bestuurder worstelde verschrikkelijk om grip.

“Het harde was verschrikkelijk”, vertelde Ricciardo na de race aan verslaggevers. “Ik denk dat ook de zachte banden bij de start heel snel wegvielen, dus ik denk dat de enige band die we hadden waar we een klein beetje op konden rijden de medium was in het midden van de race.

“Maar ja, toen ik uitkwam op de harde ondergrond, was het als ijs. Uiteraard had ik ook contact met Lance. Ik probeerde te doen wat ik kon om hem niet te raken, maar het ging zo vroeg op slot. Natuurlijk bied ik hem daarvoor excuses aan.”

Ricciardo kreeg een tijdstraf van vijf seconden omdat hij verantwoordelijk werd geacht voor de botsing, en kwam uiteindelijk over de streep P15 aan het einde van een race die volgens hem “meer dieptepunten dan hoogtepunten” had.

“Helaas waren er meer dieptepunten dan hoogtepunten”, zei Ricciardo, volgens de… McLaren-website. “De lancering voelde goed, maar daarna zakte ik een beetje en ik remde bijna halverwege bocht 1.

“Ik had het gevoel dat ik op een goede plek zat, maar ik herinner me een Alpine die hoog opkwam bij het verlaten van bocht 1 en ik had geen ruimte meer, dus ik moest eruit, anders zou ik een vleugel verliezen. Ik verloor het momentum door [Turn] 2 en werd ook rond de buitenkant van bocht 2 gedaan. Dus het was een beetje een puinhoop in de eerste ronde.

“Toen viel de zachte echt uit elkaar en had ik niets meer op die band. Het medium, het was een beetje beter. Ik kon een mooie dubbele zet maken op de Alpen, wat leuk was. Ik slaagde erin Stroll een beetje tegen te houden op het medium en toen, toen we op de harde uitkwamen, en hij op een zachte, hadden we gewoon geen grip.

“Ik probeerde contact te vermijden, maar dat lukte niet en helaas raakte ik hem, draaide hem rond en kreeg een penalty en dat was het dan. Het harde werkte niet voor ons, ik kreeg het gewoon nooit echt werkend.”

De Formule 1 gaat nu de zomerstop in, een die Ricciardo zeer verwelkomt voordat hij hopelijk met meer tempo terugkeert in Spa.

“Ik kijk natuurlijk uit naar de pauze en zal proberen in de tweede helft van het jaar met wat meer snelheid terug te komen”, besloot hij.

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: