Valtteri Bottas klaar om F1-rookie Guanyu Zhou te ondersteunen | F1


Alfa Romeo is het enige team op de grid met een geheel nieuwe coureur die samen met Bottas dit jaar overstapt van Mercedes.

Zhou maakt de overstap van de Formule 2 na drie sterke seizoenen in de feederserie van F1.

Bottas zit sinds 2013 in de F1 en behaalde 10 Grand Prix-overwinningen en meer dan 60 podiumplaatsen.

Met zijn enorme ervaring en succes is Bottas bereid om zijn minder ervaren teamgenoot te helpen in zijn rookiejaar.

“Ik heb goede ervaring in de sport en met een rookie-teamgenoot heeft hij ondersteuning nodig en ik ben klaar om die te geven”, zei Bottas.

“Uiteindelijk, als we de resultaten in de toekomst, in de komende jaren, willen, moeten we kunnen samenwerken. Ik weet hoe het voelt om een ​​rookie te zijn en je vertrouwt ook echt op het team en je teamgenoot. Ik weet zeker dat we goed kunnen samenwerken en ik ga Guanyu zoveel mogelijk helpen op zijn reis om een ​​complete coureur in de Formule 1 en een competitieve coureur te worden.

“Dus ik kijk er naar uit. Hij is een aardige vent en hij heeft de wil om hard te werken, dus ik weet zeker dat we samen goede dingen kunnen bereiken.”

Sinds Alfa Romeo in 2019 terugkeerde in de sport, eindigde het niet hoger dan de achtste in het constructeurskampioenschap.

Vanwege het gebrek aan vorm van Alfa Romeo in de afgelopen jaren, hoopt Bottas op solide vooruitgang in 2022 met consistente puntenafwerkingen.

“Als coureur rijd ik natuurlijk om races te winnen, maar we moeten ook realistisch zijn”, voegde hij eraan toe. “Van waar we als team vandaan komen, was het de laatste jaren een uitdaging voor Alfa Romeo, maar ik ben hier om te helpen. Ik ben hier hard aan het werk en doe mijn deel zodat we vooruitgang boeken.

“Ik denk dat als we in het eerste jaar met het team consistenter in de punten kunnen komen dan voorgaande jaren, ik denk dat dat al een prestatie zou zijn.

“Maar stiekem mik ik natuurlijk ook heel hoog en wil ik daarboven staan. Ik zal blijven pushen en proberen het team te begeleiden en echt samen, verenigd, vooruit gaan. Ik denk dat dat ons uiteindelijk de resultaten zal opleveren en dat zal zo de moeite waard zijn.

“Ik moet zeker mijn doelen opnieuw instellen, hoogstwaarschijnlijk ga ik niet meteen vechten voor raceoverwinningen, dat is behoorlijk realistisch om te zeggen, maar uiteindelijk zullen we dat wel zijn.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: