Valentino Rossi: Ronaldo is mijn idool, ik voel me mijn beste fans | MotoGP


Een van de verrassingen die Valentino Rossi te wachten stond voor zijn laatste MotoGP-race in Valencia, was een speciaal bezoek van voetballegende Ronaldo.

De Italiaan heeft Ronaldo eerder gecrediteerd als zowel de reden voor zijn interesse in voetbal als de steun van de Inter Milan-club.

Maar door naar de Braziliaan te kijken, begreep Rossi ook hoe het voelt om als fan “aan de andere kant” te zijn, waardoor hij zich misschien bewust werd van het erkennen en waarderen van de enorme steun die hij elk weekend op het circuit kreeg.

“Ik ben Inter-fan geworden door de komst van Ronaldo. Voor die tijd volgde ik voetbal niet veel”, vertelde Rossi meer dan tien jaar geleden aan Sky Sports. “Toen ik klein was, steunde ik Sampdoria… Toen kwam Ronaldo naar Inter en dit maakte me nog enthousiaster.”

De WK-winnaar speelde van 1997-2002 voor Inter Milan, toen hij de bijnaam ‘The Phenomenon’ van de Italiaanse media kreeg en een ‘idool’ werd voor Rossi, die toen nog in de relatief vroege stadia was van wat een 26-jarige Grand Prix-carrière.

Snel vooruit naar 14 november 2021 en Rossi sloeg de lucht van verrukking en juichte toen hij Ronaldo in de pits zag wachten voor zijn laatste race:

“Ronaldo is mijn idool”, legde Rossi na afloop uit. “Buiten de autosport is hij de beste sportman voor mij. Hij gaf me veel emotie toen ik naar de San Siro zou gaan [stadium] om naar hem te kijken, vooral toen er de derby was tegen Milaan.

“Ik denk dat Ronaldo mij dezelfde gevoelens gaf als mijn beste fans. Dus met Ronaldo begrijp ik meer over hoe het is [to be a fan] aan de andere kant en vandaag was erg emotioneel.”

//platform.twitter.com/widgets.jsSource link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: