MotoGP

Valencia MotoGP-test: Brad Binder: ‘Veel dingen’ om te proberen voor nieuwe KTM, Jack Miller ‘best meteen goed’ | MotoGP


De Zuid-Afrikaan, een racewinnaar in zijn beide vorige MotoGP-seizoenen, begon de test met zijn 2022-racefiets voordat hij overstapte naar de bijgewerkte RC16 – met herzien chassis, motor en elektronica – en een nieuw aeropakket probeerde.

Binder, die vorig jaar als zesde eindigde in het eindklassement van het wereldkampioenschap, zette de zevende snelste ronde tijdens de test, 0,464 seconden achter Luca Marini van VR46 Ducati.

“Vandaag was cool, de jongens hadden een heleboel dingen voor ons om te proberen,” zei Binder. “We hebben onze nieuwe fiets vrijwel uitgeprobeerd en een beetje een ander aero-pakket.

“We hebben niet enorm veel ronden gereden, maar we hebben meer kwaliteitsruns gereden. Zo blij met alles wat we hebben bereikt en we hebben de jongens veel meer informatie gegeven om naar huis te gaan en dingen te veranderen voordat we naar Sepang gaan [in February].”

Binder had tijdens het raceweekend al een herzien frame gebruikt, maar onthulde dat het chassis dat tijdens de test werd gebruikt qua karakter wezenlijk anders was.

“Nou, het is niet het frame dat ik voor het raceweekend heb gebruikt, het is een nieuwere versie,” zei hij.

“In het weekend had ik veel moeite met de voorkant, stoppen en instappen was niet geweldig. Deze [new] fiets stopte goed en de instap is super goed, maar ik had wat moeite met het gas geven. Dus we hebben een combo nodig.”

Maar over het algemeen vond Binder het nieuwere frame een stap voorwaarts.

“Vanuit het gevoelsstandpunt denk ik dat het een veel gemakkelijkere fiets is om te rijden,” zei hij. “En het is een stuk makkelijker om het te plaatsen waar je wilt en het draait beter. Het is alleen dat we hem nu bij de uitgang moeten laten aansluiten.

“Voor mij was de achterkant erg pittig om de hoeken in te gaan [this year]. Ik begon fooien te geven en het liet me de hele tijd los. Toen bij de eerste spleet van het gas, zou het loslaten. Dat waren mijn voornaamste klachten [this season].”

Binder bevestigde ook dat de motor was gereviseerd, maar zei dat hij wat betreft de details in het ongewisse heeft gehouden!

“De nieuwe fiets is een volledige combo. De [engine] karakter lijkt erg op elkaar… Ik ken het verschil eigenlijk niet! Ik rij erop en vertel ze wat ik denk. Ik weet niet wat wat is!

“Ik denk dat ze meer ongefilterde informatie krijgen [that way]dus het is waarschijnlijk beter op de lange termijn.”

Een duidelijke ontwikkeling was de herziene aerodynamica.

“Dat vond ik best leuk. Het voelde best fijn. Ze moeten het nog een beetje aanpassen, maar de eerste indruk was best goed”, aldus Binder. “Toen het op een bepaald moment echt winderig was, voelde ik dat het beter was. Ik had het gevoel dat ik wat meer frontcontact had.”

“Het was een compleet pakket, dus een andere topkuip, vleugels… Dus wat? [part] deed wat, ik weet het niet zeker. Hoe dan ook, dat is [KTM’s] functie. Ze moeten nu alles gaan optimaliseren en ons een nog betere brengen in Sepang.”

De nieuwe filosofie van KTM

Terwijl KTM dit seizoen twee overwinningen bij nat weer vierde dankzij voormalig teamgenoot Miguel Oliveira, waren de tweede plaats van Binder in Qatar, Motegi en Valencia hun beste droge resultaten, aangezien de fabriek als vierde eindigde in het constructeursklassement.

“De dingen die we hebben veranderd [on the new bike] zijn niet enorm. Het zijn kleine dingen die onze problemen echt raken. Ik denk dat dat een beetje de nieuwe filosofie van KTM is. Dat als het niet kapot is, je het ook niet repareert.

“Dus ik denk dat ze echt dingen zullen doen die ons sneller kunnen maken, en of dat grote of kleine veranderingen zijn, weet ik niet. Maar ik zie wel in Sepang.”

Binder over komst Jack Miller: ‘Ik denk dat we een goed jaar gaan hebben’

De test in Valencia betekende ook het KTM MotoGP-debuut voor Binder’s 2023 teamgenoot Jack Miller, die na vijf jaar bij Ducati overstapt naar de RC16.

“We hebben het super druk gehad vandaag, dus ik heb hem pas na de eerste run kunnen praten. Hij zei dat alles heel goed aanvoelde’, zei Binder.

“Ik heb een paar opmerkingen van mijn team gehoord die lijken op wat we het hele jaar hebben gevoeld, of waarvan we weten dat het enkele punten van onze motor zijn waar we aan moeten werken.

“Maar ik denk niet dat hij te ongelukkig was, ik denk dat onze motor helemaal niet slecht is. We hebben wat werk te doen, maar laten we eens kijken.

“Het was cool om zijn eerste indrukken te krijgen, om te zien wat hij ervan vond en zo. En ik bedoel, hij deed het duidelijk meteen goed. Dus ik denk dat we volgend jaar een goed jaar zullen hebben.”

Miller zette de 17e snelste rondetijd neer, maar was binnen 0,4 s van de beste ronde van Binder.

Red Bull KTM Technical Manager Sebastian Risse zei: “We hebben de eerste ronden met Jack gereden en hij was best tevreden met de motor en met de eerste aanpassingen en veranderingen die we deden.”

Binder had tijdens het raceweekend in Valencia al een herzien frame gebruikt, maar onthulde dat het tijdens de test gebruikte chassis weer anders was.

“Nou, het is niet het frame dat ik voor het raceweekend heb gebruikt, het is een nieuwere versie,” zei hij.

“In het weekend had ik veel moeite met de voorkant, stoppen en instappen was niet geweldig. Deze [new] fiets stopte goed en de instap is super goed, maar ik had wat moeite met het gas geven. Dus we hebben een combo nodig.”

Maar over het algemeen vond Binder het testframe een stap voorwaarts.

“Vanuit het gevoelsstandpunt denk ik dat het een veel gemakkelijkere fiets is om te rijden,” zei hij. “En het is een stuk makkelijker om het te plaatsen waar je wilt en het draait beter. Het is alleen dat we hem nu bij de uitgang moeten laten aansluiten.

“Voor mij was de achterkant erg pittig om de hoeken in te gaan [this year]. Ik begon fooien te geven en het liet me de hele tijd los. Toen bij de eerste spleet van het gas, zou het loslaten. Dat waren mijn voornaamste klachten [this season].”

Binder bevestigde ook dat de motor was herzien, maar zei dat hij wat de details betreft in het ongewisse is gehouden.

“De nieuwe fiets is een volledige combo [of new parts]. De [engine] karakter lijkt erg op elkaar… Ik ken het verschil eigenlijk niet! Ik rij erop en vertel ze wat ik denk.

“Ik weet niet wat wat is! Ik denk dat ze meer ongefilterde informatie krijgen [that way].”

Een duidelijke ontwikkeling was de herziene aerodynamica.

“Dat vond ik best leuk. Het voelde best fijn. Ze moeten het nog een beetje aanpassen, maar de eerste indruk was best goed”, aldus Binder. “Toen het op een bepaald moment echt winderig was, voelde ik dat het beter was. Ik had het gevoel dat ik wat meer frontcontact had.”

“Het was een compleet pakket, dus een andere topkuip, vleugels… Dus wat? [part] deed wat, ik weet het niet zeker. Hoe dan ook, dat is [KTM’s] functie. Ze moeten nu alles gaan optimaliseren en ons een nog betere brengen in Sepang.”

De nieuwe filosofie van KTM

Terwijl KTM dit seizoen twee overwinningen bij nat weer vierde dankzij voormalig teamgenoot Miguel Oliveira, waren de tweede plaats van Binder in Qatar, Motegi en Valencia hun beste droge resultaten, aangezien de fabriek als vierde eindigde in het constructeursklassement.

“De dingen die we hebben veranderd [on the new bike] zijn niet enorm. Het zijn kleine dingen die onze problemen echt raken. Ik denk dat dat een beetje de nieuwe filosofie van KTM is. Dat als het niet kapot is, je het ook niet repareert”, zei Binder.

“Dus ik denk dat ze echt dingen zullen doen die ons sneller kunnen maken, en of dat grote of kleine veranderingen zijn, weet ik niet. Maar ik zie wel in Sepang.”

Binder over Jack Miller: ‘Ik denk dat we een goed jaar gaan hebben’

De test in Valencia betekende ook het KTM MotoGP-debuut voor Binder’s 2023 teamgenoot Jack Miller, die na vijf jaar bij Ducati overstapt naar de RC16.

“We hebben het super druk gehad vandaag, dus ik heb pas na de eerste run met hem kunnen kletsen. Hij zei dat alles heel goed aanvoelde’, zei Binder.

“Ik heb een paar [his] opmerkingen van mijn team die vergelijkbaar zijn met wat we het hele jaar hebben gevoeld, of waarvan we weten dat het enkele punten van onze fiets zijn waaraan we moeten werken.

‘Maar ik denk niet dat hij te ongelukkig was. Ik denk dat onze fiets helemaal niet slecht is.

“Het was cool om zijn eerste indrukken te krijgen, om te zien wat hij ervan vond en zo. En ik bedoel, hij deed het duidelijk meteen goed.

“Dus ik denk dat we volgend jaar een goed jaar zullen hebben.”

Miller zette de 17e snelste rondetijd neer, maar was binnen 0,4 s van de beste ronde van Binder.

Red Bull KTM Technical Manager Sebastian Risse zei: “We hebben de eerste ronden met Jack gereden en hij was best tevreden met de motor en met de eerste aanpassingen en veranderingen die we deden.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.