MotoGP

Valencia MotoGP: Marco Bezzecchi: Eng vuur, maarschalk knuffel, Rossi ‘ziet wat ik voel’ | MotoGP


De jonge Italiaan, al bevestigd als rookie van het jaar, werd betrapt toen hij de achterkant en vervolgens de voorkant van zijn GP21 verloor door de snelle bocht 7-knik.

Tegen de tijd dat Bezzecchi overeind kwam, werden de fiets en de berijder door het grind met de Ducati in vlammen aan het rollen gestuurd.

“Het was heel vreemd, ook uit de gegevens konden we niet echt een specifieke reden voor de crash zien”, zei Bezzecchi. “Ik verloor de achterkant bijna op het rechte stuk, zodra ik de 5e versnelling inzette en de motor me in de lucht zette.

“Ik was niet aan het pushen. Ik zat op mijn ronde, dus ik had het helemaal niet verwacht. Dus daarom was ik ook echt verrast. Maar gelukkig was alles in orde, afgezien van de motor die echt beschadigd was.”

Een boete van 1000 Euro, dan een knuffel

Gefrustreerd over hoe lang het duurde voordat de marshals arriveerden en de vlammen doven, gaf Bezzecchi een van de marshals een ‘haast’ duw. Het ‘fysieke contact’ zou hem een ​​boete van 1.000 euro kosten van de FIM Stewards.

“De fiets brandde zo lang en als de fiets ontplofte was het gevaarlijk voor iedereen. Daarom was ik ook een beetje boos op de maarschalk”, zei Bezzecchi.

“Maar hij deed duidelijk zijn best om van zo ver weg te rennen, dus daarna ging ik terug op de scooter om de maarschalk te zien.

“De maarschalk was erg aardig en hij zei dat hij probeerde sneller te rennen! Toen omhelsden we elkaar, alles ging goed.

“Ik ben gecrasht op een plek waar je normaal nooit crasht! Dus ook de positie van de marshals [posts] was voor en echt na [where I fell].

“Hier kunnen we over praten” [in the Safety Commission] maar ik bedoel, de marshals doen hun werk op hun best. Het is dus niet hun schuld. Alleen voor de toekomst weten we nu dat iemand daar kan crashen!”

Bezzecchi voegde eraan toe dat hij na de val langzaam overeind kwam omdat hij zich duizelig voelde nadat hij zo vaak had gerold.

“Ik wilde niet opstaan ​​en dan ‘crash’! Dus ik wachtte een beetje, en toen ik het vuur zag, bracht de adrenaline me in een perfecte vorm!”

Maar de Rookie of the Year viel later in de sessie opnieuw en zijn dag eindigde uiteindelijk met slechts 18e op de grid in de kwalificatie.

“Na de crash van vanmorgen ging ik weer naar buiten, maar eerlijk gezegd verbeterden we niet echt iets vergeleken met gisteren. Dus ik crashte opnieuw terwijl ik probeerde een goede rondetijd te maken, en mijn vertrouwen in de voorkant van de motor was niet echt goed.

“Vervolgens hebben we in de middag een kleine stap gemaakt, maar helaas was het niet genoeg, nog een beetje ver. Maar ik maak me in ieder geval niet al te veel zorgen. Mijn tempo is niet zo slecht. Helaas niet om voor de topposities te vechten, maar ik denk dat ik in de race wel wat kan inhalen.”

Rossi ‘ziet wat ik voel’

MotoGP-legende en VR46-teameigenaar Valentino Rossi was zaterdag langs de baan in Valencia, voordat hij getuige was van wat hij hoopt dat de kroning zal zijn van de eerste VR46 Academy MotoGP-kampioen in de vorm van Francesco Bagnaia.

“Ja, ik heb gesproken met [Rossi] de hele dag, ook nog maar drie minuten geleden”, zei Bezzecchi. “Ik heb hem mijn gevoelens uitgelegd, maar hij vertelde me al dat hij dit op de baan zag voordat ik het hem uitlegde. Dus hij ziet wat ik voel.

“Maar aan het einde van deze baan is het gat erg klein, dus het is maar een klein beetje in elke bocht. Als ik de oplossing kan vinden, kan ik misschien een stuk beter gaan [in the race]…”

Bezzecchi’s VR46-teamgenoot Luca Marini begint de seizoensfinale vanaf de elfde plaats op de grid.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: