MotoGP

Valencia MotoGP: Joan Mir: ‘Wauw, wat jammer. Ik begrijp de beslissing van Suzuki niet’ | MotoGP


Terwijl teamgenoot Alex Rins de seizoensfinale van start tot finish sensationeel leidde, overwon Mir elektronische problemen – waardoor zijn GSX-RR dacht dat hij ergens anders op de baan was – terwijl hij van de twaalfde naar de zesde plaats vocht.

“Gefeliciteerd aan het team”, zei Mir. “Het is emotioneel om de laatste race met Suzuki te finishen. Ik voel me in Japan, ze zullen waarschijnlijk spijt krijgen [their decision]. Maar als ze deze beslissing namen, was dat om een ​​belangrijke reden.

“Hoe dan ook, ik wil Suzuki bedanken voor alles wat ze voor me hebben gedaan en dankzij het superteam dat ik om me heen had.”

Op de vraag wat het Suzuki-bord in Hamamatsu zal denken nadat hij de GSX-RR twee van de laatste drie races heeft zien winnen, antwoordde Mir: “Wauw, wat een schande. Wat jammer.

“Het is echt een goede manier om dit tijdperk af te sluiten [with victories but] ze zullen – ik weet niet of spijt het juiste woord is – maar voor mij, zelfs als ze in andere dingen willen investeren, denk ik dat geen enkele publiciteitscampagne je kan geven wat we ze hier in de MotoGP hebben gegeven, met een prachtige motor, een mooie ploeg.

“Dus ik begrijp niet zo goed waarom ze deze beslissing hebben genomen. Ze zullen hun redenen hebben… maar ik begrijp het eerlijk gezegd niet.”

Dat gevoel van iets speciaals weggooien betekende dat Mir niet in de stemming was om het te vieren toen hij voor de laatste keer terugreed naar de Suzuki-pits.

‘Ik weet niet of je het hebt gezien. Ik heb het niet gevierd. Ik wilde deze laatste race niet vieren met Suzuki. Want voor mij is het geen gelukkige dag’, legde Mir uit. “We zullen niet meer als team samenwerken, en dit maakt me verdrietig.”

De Spanjaard, die net als Rins van plan was om in 2023 bij Suzuki te blijven voordat hij een alternatieve stoel bij Honda vond, voegde eraan toe dat de schok van het vertrek van Suzuki zijn seizoen had beschadigd.

“Dit heeft me waarschijnlijk meer getroffen dan ik had verwacht”, zei Mir, wiens inzinking halverwege het seizoen werd verergerd door enkelblessures in Oostenrijk. “Maar dit is racen en dit is mijn professionele leven, dus ik moet leren om te gaan met dit soort [difficult] situatie op een betere manier.

“Het is alsof alles in orde is en ik alleen de druk van het kampioenschap voel, ik groei op. Maar dan, op moeilijke momenten wanneer de motivatie minder is, ga ik waarschijnlijk wat meer naar beneden dan ik zou moeten. Dit is dus iets waar ik van moet leren.”

Mir scoorde 56 van zijn uiteindelijke 87 punten voor het hele seizoen in de eerste zes races.

Mir: We zullen nooit weten wat er zou zijn gebeurd

Mir en Marquez zullen volgend jaar een van de vier kampioenen in de koningsklasse op de grid zijn, naast Fabio Quartararo (2021) en de pas gekroonde 2022 wereldkampioen Francesco Bagnaia.

“Ze hebben allebei een geweldig seizoen gemaakt”, zei Mir over het titelgevecht van Quartararo-Bagnaia. “Pecco maakte fouten in het eerste deel van het seizoen, daarna een beetje in het tweede deel, maar hij liet zien dat hij altijd de snelste was.

“En in het geval van Fabio begon hij heel goed, maar toen verloor hij een beetje de weg in het laatste deel van het seizoen.

“Van buitenaf is het een heel mooi seizoen geweest, [but] we zullen nooit weten wat er zou zijn gebeurd als Suzuki niet had besloten te stoppen. Dat zal in mij blijven, want in sommige races hadden we het moeilijk, maar in andere is onze motor competitief.”

Rins en Mir waren vierde en zesde geweest in het wereldkampioenschap toen Suzuki net na ronde 6 in Jerez zijn beslissing om schokkend te verlaten aankondigde.

Tussen hen, op de vijfde plaats, was de uiteindelijke kampioen Bagnaia.

Rins en Mir, die uiteindelijk 7e en 15e in het klassement eindigden na terugkeer van blessures halverwege het seizoen, zullen hun Honda MotoGP-debuut maken tijdens de post-race test van dinsdag.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: