Valencia MotoGP: Francesco Bagnaia: ‘MotoGP is een wereld van verrassing’, herinnert aan beslissende momenten | MotoGP


Zolang Bagnaia vermijdt om 15e of lager te eindigen en Fabio Quartararo de race wint, wordt de Ducati-rijder op zondag gekroond tot MotoGP-kampioen, waarmee hij de vierde verschillende kampioen sinds 2019 wordt.

In de laatste negen races heeft Bagnaia maar liefst 114 punten geclaimd, een totaal dat in de afgelopen vier seizoenen alleen door Marquez (2019) over hetzelfde aantal races is verbeterd.

In diezelfde negen races heeft Quartararo, die wel een voorsprong van 91 punten had op Bagnaia op weg naar de DutchGP in Assen, zijn slechtste reeks resultaten opgelopen sinds hij eind 2020 bij het fabrieks-Yamaha-team kwam.

De Yamaha-rijder heeft in de laatste negen ronden slechts vier podiumplaatsen behaald, terwijl hij ook vier non-scores heeft opgelopen.

Op weg naar zijn verbluffende comeback, kreeg Bagnaia een crash in Japan, wat een ramp had kunnen betekenen voor zijn titelaspiraties. Echter, nog eens drie podia, waaronder een overwinning in Sepang, hielpen de rollen weer in zijn voordeel om te draaien.

Over zijn ups en downs in 2022 zei Bagnaia: “Dit jaar met alle ups en downs die ik in het eerste deel van het seizoen heb meegemaakt; oké, het was niet zo op en neer, het was gewoon een kwestie van druk. een deel van het seizoen was ik competitief toen ik crashte, ik maakte fouten.

“Ik heb net geprobeerd te analyseren waarom ik crashte en dit heeft me geholpen deze situatie te begrijpen. In Japan was ik gewoon te ambitieus.

“Maar het geluk – ik had daar twee geluk – een was dat ik niet crashte met Fabio [Quartararo] en de tweede was dat Fabio bij mij was [on circuit] en kreeg niet zoveel punten met mijn crash. Dit was een grote [piece of] geluk zeker.

“Ik wist dat het zo belangrijk was om competitief te zijn, zelfs toen ik in de regen worstelde zoals Thailand. Toen in Australië probeerde ik mijn best te doen, maar in de laatste ronde was het te riskant om opnieuw voor de overwinning te vechten.

“In Maleisië was ik er zeker van dat het cruciaal was om hier met zoveel mogelijk punten te komen om hier meer ontspannen te zijn. Mijn belangrijkste doel was om de race in Maleisië te winnen.”

Winnaar van de MotoGP van Valencia in 2021, Bagnaia verwacht weer een sterke show

Bagnaia bespreekt zijn kansen voor de seizoensfinale van zondag en verwacht een sterke prestatie neer te zetten, hoewel hij kalm blijft, vooral met de titel die nog moet worden afgerond.

“Dit circuit is zeker heel goed voor ons”, verklaarde de Ducati-rijder. “De motor van dit jaar is zo competitief qua rijgedrag en ik denk dat we een verbetering hebben doorgevoerd ten opzichte van vorig jaar.

“Maar we weten dat MotoGP een wereld van verrassingen is en dat er altijd iets kan gebeuren. Mijn belangrijkste doel is om te werken zoals altijd, competitief te zijn zoals altijd en te vechten voor de topposities als we de mogelijkheid hebben.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: