Valencia MotoGP: Fabio Quartararo ‘echt sterk, ik ga niet weg zonder het te proberen’ | MotoGP


Quartararo moest zondag winnen om enige hoop te hebben om het 23-puntenvoordeel van Francesco Bagnaia te verbeteren. Quartararo was de snelste in FP1 en bleef aan de top gedurende grote delen van FP2.

Alleen Luca Marini was uiteindelijk in staat om vooruit te komen op gebruikt rubber, maar het verschijnen van nieuwe zachte banden bracht opnieuw meerdere Ducati-rijders in de mix, plus Marc Marquez (Honda) en Miguel Oliveira (KTM).

Toen de geblokte vlag zwaaide, was Quartararo teruggeduwd naar de achtste plaats, maar nog steeds slechts 0,225s van de top en net voor Bagnaia.

“Een goede dag, vooral op het tempo”, zei Quartararo. “Vanochtend en vanmiddag was het tempo echt goed.

“We kunnen een paar dingen verbeteren met deze vleugels, zoals ik al zei, maar op het tempo denk ik dat we erg sterk zijn. Zeker, sommige rijders maakten een ronde sneller, maar elke ronde pushte ik als een hel en maakte geen enkele fout.

“We hebben op sommige gebieden een kleine marge voor het tempo. Maar ik voel me best goed, ik rijd veel beter dan vorig jaar [here].

“Ik ben blij, want vanmiddag met 16 ronden op de band reed ik een 31,3, 31,2. Ik heb vertrouwen voor morgen.

“Ik heb tegen mijn hele team, mijn vrienden gezegd dat ik in deze race ‘all-in’ ga. Wat er ook gebeurt, we zullen allemaal plezier hebben op zondagavond. Natuurlijk ga ik hier niet weg zonder te proberen…’

Ondertussen was de aanblik van vijf Ducati’s voor hem op nieuwe banden geen verrassing geweest.

“Het is een heel jaar dat ik hieraan gewend ben. Als ze die zachte band maar een paar ronden laten rijden, hebben ze een extra grip die wij niet hebben. Extra vermogen, zeker ook, ‘zei hij.

Quartararo’s Sepang-vingerfractuur blijft een ergernis.

“Ik heb voor de vinger gezorgd, maar hij is gebogen en het gebruik van het holeshot-apparaat op deze baan is echt moeilijk”, zei hij. “Ik had ook een zware blessure toen ik jong was aan de pols, dus ik kan het niet bewegen en [now] de vinger is pijnlijk [as well].

“We zijn aan het kijken of we morgen iets op de fiets kunnen maken.”

Bagnaia – die alleen in de top 14 hoeft te eindigen, zelfs als Quartararo wint – was 17e in FP1 voordat hij zich ’s middags naar de negende plaats herstelde.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: