Turkse GP: Aantekeningen raceteam – Red Bull


Max Verstappen: “Als team was het een geweldig resultaat om hier als team als tweede en derde te eindigen. Het was een vrij ongecompliceerde race vandaag en ik denk dat we over het algemeen een goede dag hadden. wat betekent dat het niet de leukste race was om te rijden, omdat je altijd hard wilt pushen. Toch denk ik dat we het resultaat vandaag hebben gemaximaliseerd en het is goed om weer aan de leiding te gaan in het rijderskampioenschap. Ik wou dat ik wat meer had gehad tempo in de auto, maar we zijn nog steeds in de strijd, we blijven pushen en we zullen in de komende races zien hoe competitief we zullen zijn.”

Sergio Pérez: “Dit podium is heel speciaal, want het was geen gemakkelijke race voor mij, het was soms moeilijk en vermoeiend, dus ik ben erg blij deze avond. Het is een tijdje geleden dat ik daar ben geweest, ik denk dat de laatste twee of drie races hadden we op het podium moeten staan, maar we hebben zoveel pech gehad. Ik had een goede start, ik denk dat er contact was tussen Fernando en Pierre in bocht één, dus er waren drie auto’s, waaronder ik, en ik dacht dat we ik zou het niet halen, maar uiteindelijk was het een goed resultaat voor mij. Daarna voelde ik me niet op mijn gemak in de eerste stint met de auto en verloor ik veel terrein, maar de tweede stint ging alleen maar over duwen op het juiste moment en met mijn ervaring om een ​​podium voor het team te behalen. Lewis kwam heel snel dichterbij en op dat moment worstelde ik behoorlijk met mijn banden, hij had een goed tempo en ik dacht dat hij me voorbij zou gaan, maar het veranderde in een goed gevecht en ik kwam als beste uit de bus. Lewis is een topcoureur en het was leuk om met hem te racen. Toen ik stond Op het podium zag ik veel Mexicaanse vlaggen op de tribunes, we zijn zo ver van huis hier in Turkije, dus het was prachtig om te zien. Ik denk dat we veel kunnen leren van deze race, het is een goed resultaat voor het team en nu kijken we uit naar Austin.”

Christian Horner: “Een dubbel podium voor ons was een geweldig resultaat om dit weekend mee weg te komen. Max heeft de leiding in het coureurskampioenschap heroverd op een circuit dat traditioneel sterk was voor Mercedes, we hebben de schade beperkt en het was een geweldige teamopdracht met veel constructeurspunten, dus we zullen blijven vechten. De leiding voor het kampioenschap verandert steeds van eigenaar en de rest van het jaar wordt ongelooflijk krap, er komen een aantal grote races aan en het is goed om Mercedes onder druk te zetten. Voor ons was het cruciale moment vandaag wanneer we Checo naar de pits moesten zetten, we hadden hem buiten kunnen houden om Lewis tegen te houden, maar we besloten hem te laten pitsen omdat we niet geloofden dat Hamilton’s banden het einde van de race zouden halen. Checo heeft het geweldig gedaan vandaag, hij racete Lewis net zo hard als Max. Hij ging wiel aan wiel met hem en hij belandde zelfs in de pitlane toen Lewis hem daar naar buiten rende, en toen was het een dragrace vanaf het begin – Rechtdoor finishen en hij hield het gewoon vol. De volgende race in Austin is een sterke greep van Hamilton geweest, dus we zullen aan de top van ons spel moeten staan, het is geweldig om in deze strijd te zijn en het hele team geniet er echt van.”

Bekijk onze zondaggalerij uit Istanbul, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: