Tsunoda’s ‘vertrouwen is terug’ na de beste F1-finish in zijn carrière in Abu Dhabi | F1


Tsunoda haalde Valtteri Bottas van Mercedes in de laatste ronde in en werd vierde voor AlphaTauri-teamgenoot Pierre Gasly.

De Japanse rookie liep tot aan de late Safety Car binnen de punten, nadat hij de race op de mediums was begonnen.

Al met al was het een sterk weekend voor Tsunoda, die Gasly dit jaar voor het eerst in de conventionele kwalificatie versloeg.

Terugkijkend op de seizoensfinale in Abu Dhabi, zei Tsunoda dat hij niet had verwacht dat zijn racetempo zo sterk zou zijn als het was.

“Ik ben zo blij,” zei Tsunoda in Abu Dhabi. “Ik denk dat het tempo deze week over het algemeen erg goed was. Ook het racetempo, ik had niet verwacht dat het zo goed zou zijn om eerlijk te zijn.

“Uiteindelijk heb ik Bottas gekregen, dus best tevreden. Ik had een klein foutje op het rechte stuk voor Bocht 9. Misschien had ik kunnen passeren, maar het was allemaal zo krap – dit is de volgende stap, maar een goede manier om het jaar af te sluiten.

“Ook voor het volgende seizoen ben ik blij met deze week: het vertrouwen komt terug – een lange reis dat dit vertrouwen terugkomt, maar uiteindelijk heb ik het beste resultaat van het jaar behaald, dus ik ben gewoon vrolijk.”

Gasly herstelde zich van een slechte kwalificatie op de 12e plaats en werd vijfde, wat het het beste resultaat van het seizoen voor het team maakte in termen van gescoorde punten.

“Ik denk niet dat we veel meer hadden kunnen doen dan dat”, voegde Gasly eraan toe. “Het is gewoon veel beter dan we hadden verwacht en je weet dat er altijd gebieden zijn voor verbetering, waar we volgend jaar aan gaan werken, maar over het algemeen is het een ongelooflijk seizoen geweest.”

AlphaTauri eindigde het seizoen 2021 als zesde in het constructeurskampioenschap.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: