https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Tsunoda geeft toe “het was echt heel erg”


Door videogames te spelen en UberEats belachelijk te maken, geeft Yuki Tsunoda toe waarom hij zijn luie levensstijl moest veranderen.

Geprezen als F1’s – zeker Japan’s – next big thing, werd er veel verwacht van Yuki Tsunoda toen AlphaTauri tekende bij partner Pierre Gasly.

Het testformulier voor het seizoen suggereerde dat hij de sport met een knal zou betreden, helaas, ondanks een indrukwekkend debuut in Bahrein, was het maar al te vaak de verkeerde soort knal.

Een reeks van slechte prestaties en onnodige incidenten dwong het team uit Faenz om actie te ondernemen. Echter, enigszins verrassend voor een team dat niet bekend staat om zijn geduld, in plaats van de Japanse jongere, verhuisden ze hem naar Italië zodat ze zijn ontwikkeling en training van dichtbij konden overzien.

De jongere geeft toe dat dit precies was wat nodig was, want in het VK aan zijn lot overgelaten, bracht hij zijn tijd door met doen wat andere jonge mannen van zijn leeftijd meestal doen.

“Vorig jaar, vooral de eerste helft van het seizoen, nam ik vrijwel elke dag UberEats voor ontbijt, lunch en diner”, geeft hij toe. “Eén hand op de gamecontroller, één hand alleen eten. Het was letterlijk heel erg.”

Afgezien van die talrijke incidenten, kwam zijn Damasceense moment toen hij naar teambaas Franz Tost keek, die, hoewel 66, een strikt fitnessregime geniet.

“Hij rent als, ik weet het niet, 10 km van 05:30, wat ik nog nooit in mijn leven heb gedaan”, geeft Tsunoda toe. “Dat is hoe hij elke dag traint, hoeveel hij aan training uitgeeft, ik was echt onder de indruk. Ik weet niet hoe oud hij is, zoals 60 jaar oud, dus ik denk dat ik het moet doen … vooral omdat ik ben een atleet.

“Vooral nadat ik naar Faenza was verhuisd, probeerde ik van gedachten te veranderen”, vervolgt hij. “Vorig jaar voelde ik dat fitness een soort beperking was.

“Nu richten we ons op fitness. Een compleet ander schema dan voorheen, hoe ik het laagseizoen doorbreng en me veel beter voel.

“Ik voelde al verbetering in Barcelona. Ik denk dat ik nu hopelijk in goede vorm ben.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: