Tsunoda aanvaardt verantwoordelijkheid voor botsing met Gasly


“Ik had kunnen wachten”, geeft Yuki Tsunoda toe na de botsing met zijn teamgenoot, Pierre Gasly, die ertoe zou leiden dat de Fransman zich terugtrok uit de Britse Grand Prix.

Omdat Yuki Tsunoda bij de start van de race bij het incident betrokken was, maar in staat was om door te gaan terwijl zijn team profiteerde van de rode vlagperiode om zijn auto te repareren, had AlphaTauri het volste recht om opgelucht adem te halen, maar later in ’s Middags zou de Japanse jongeling botsen met zijn teamgenoot, een zet die voor beiden een einde maakte aan alle hoop op een puntenfinish.

Tsunoda deed een ambitieuze zet op Gasly toen het paar Village binnenreed en raakte de auto van zijn teamgenoot waardoor beide tollen, waarna Gasly zich terugtrok als gevolg van de opgelopen schade.

“Ik denk dat ik had kunnen wachten op een nieuwe kans om hem te passeren”, gaf Tsunoda toe. “Mijn snelheid was goed om de bocht in te gaan, dus ik dacht dat ik er doorheen zou komen.

“Ik had ook niet verwacht dat Pierre de deur zo dicht zou sluiten als hij deed,” voegde hij eraan toe, “dus dit is een fout van mijn kant.

“Ik wil vooral sorry zeggen tegen het team. Daarna had ik schade aan de auto, het was erg lastig om te rijden en dat maakte de rest van de race erg moeilijk voor mij.”

Afgezien van zijn betrokkenheid bij het incident aan het begin van de race, was Gasly echter ook betrokken bij de ondergang van Max Verstappen, want het was een puinhoop van de botsing met Gasly die de middag van de Nederlander in gevaar bracht en hem achterliet om Mick Schumacher af te weren.

“Over de botsing met Pierre, enorme excuses aan mijn team, mensen in de fabriek, fans en vooral Pierre Gasly”, plaatste Tsunoda vervolgens op sociale media. “Dat was helemaal mijn fout. Ik kom sterker terug in Oostenrijk.”

“Na de herstart reed ik als zevende, we zaten in een geweldige positie”, zei Gasly. “Na het incident met Yuki had ik schade aan de achtervleugel, dus moesten we de auto terugtrekken.

“Elk punt is waardevol, zeker in een seizoen als dit, dus ik ben teleurgesteld over het eindresultaat, want het was een onnodige botsing.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: