Tost begroet “supertalent” Tsunoda na ‘meest complete’ F1-weekend | F1


Tsunoda behaalde zijn beste kwalificatieresultaat tot nu toe in Bakoe met een zevende plaats en schoof uiteindelijk een plek op dankzij de gridstraf van Lando Norris.

De Japanse rookie eindigde de race als zevende en markeerde daarmee zijn beste resultaat van het seizoen, ook al verloor hij in de laatste twee ronden van Norris en Fernando Alonso.

“Yuki heeft fantastisch werk geleverd moet ik zeggen,” zei Tost. “Ok, hij had het kleine incident [in qualifying] maar het was in de kwalificatie drie en het kan gebeuren – het overkwam meer ervaren coureurs. En dan was zijn racetempo soms ongelooflijk. Ik was echt bang dat er iets zou gebeuren, want hij was erg snel.

“Hij is goed op weg en ik denk dat hij in de tweede helft van het seizoen goede resultaten zal behalen, waar hij wat meer ervaring opdoet, vooral op circuits die hij kent.

“We moeten niet vergeten dat het zijn eerste keer in Bakoe was. Natuurlijk scoorde hij in Bahrein twee punten toen hij als negende eindigde, maar hij kende de baan vrij goed uit de Formule 2, we hebben daar getest en we konden een goede afstelling vinden. Maar we kwamen hier naar Baku en hij kende de baan niet en hij raakte er meteen heel vertrouwd mee en startte vanaf de zevende plaats en eindigde als zevende.

“Voor mij was het echt fantastisch werk van zijn kant, een fantastische prestatie. We moeten aan een aantal dingen werken – dat weten we – maar ik heb er alle vertrouwen in dat we alles voor elkaar krijgen, want hij is een supertalent.”

Hoewel hij genoot van zijn beste weekend in de F1, was Tsunoda niet blij dat hij aan het einde van de race twee posities verloor.

“Tot de rode vlag was het best goed, maar na de herstart was de start oké, maar de baanpositionering was helemaal verkeerd – ik deed mijn best en ging agressief, maar ik kon niet voorkomen dat ik twee plaatsen moest laten vallen om eerlijk te zijn,” Tsunoda toegevoegd. “Ik weet niet hoe ik het moet vermijden. Maar felicitaties aan mijn teamgenoot die een P3 en een podium kreeg.

“Als ik alle positieve punten van het raceweekend neem, waren er zeker positieve punten, maar ik ben echt boos in de laatste ronde.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: