https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Thailand MotoGP: Remy Gardner: Eng maar leuk, bandenspanning ‘naar de maan’, top tien weg | MotoGP


De Australiër reed van de 18e naar de 12e plaats tijdens enkele ‘summiere’ openingsronden en geloofde dat hij werd opgehouden door renners voor hem.

Maar Gardner voegde zich vervolgens bij een aantal rijders die zondag te maken kregen met hoge bandenspanning vooraan, niet geholpen door het totale gebrek aan eerdere natte runs, waardoor hij net voor het midden van de 25 ronden plaatsen kostte.

Erger was om te volgen toen de frontvergrendeling Gardner betrapte en hij in ronde 12 de enige DNF van de race werd.

Gardner: ‘Ik botste bijna tegen de achterkant van Morbidelli aan… Eng, maar leuk’

“Ik had een goede tijd in de eerste paar ronden. Het was echter nogal vaag, het rechte stuk afgaan en helemaal niets zien”, zei de Tech3 KTM-rookie.

“Er waren een paar jongens die net midden op het rechte stuk stopten en je bent plat [behind them]. Ik liep bijna tegen de achterkant van Morbidelli aan. Ik denk Alex ook. Ik had een paar close calls, dus het was behoorlijk pittig. Eng, maar leuk!

“De motor voelde de eerste paar ronden erg goed aan, maar helaas hadden de jongens de spanning van de voorbanden een beetje verkeerd ingeschat en het ding schoot naar de maan.

“Dus na behoorlijk snelle rondetijden in het begin, ging de bandenspanning voor de maan naar de maan en het ding blokkeerde in een rechte lijn. Toen de jongens begonnen te gaan? [away] Ik pushte steeds harder om bij te blijven en het ding gewoon [crashed].

“We hebben niet al te veel ervaring op nat wegdek en persoonlijk ben ik niet echt op de hoogte van de bandenspanning… Maar het was jammer. Als we aan het begin van de race het gevoel hadden gehad, hadden we denk ik makkelijk een top tien kunnen halen.

“Ik voelde me supersterk. Ik weet niet waar Aleix eindigde [11th, after a long lap penalty] maar in de eerste paar ronden had ik zoiets van ‘oke, haal deze man uit mijn weg!’ En dan lap voor lap [the tyre pressure issue got worse]. Ik duwde harder, duwde de voorkant in, probeerde gewoon in te halen en dat ding [went down]. Een schande!”

Gardner gaat nu naar zijn thuisevenement op Phillip Island en de laatste drie races van zijn rookie MotoGP-carrière, voordat hij in 2023 naar WorldSBK ging.

“Hopelijk krijgen we daar geen ongelukken, ik kan goed rijden en we kunnen een goed resultaat behalen”, zei Gardner.

Teamgenoot Raul Fernandez, die tijdens het Buriram-weekend ziek was, pakte het laatste punt op de 15e plaats.

“Ik had gehoopt dat de regen zou komen omdat ik fysiek niet op mijn maximum was, dus ik was best blij toen de regen kwam”, zei Fernandez. “Ik voelde me goed aan het begin van de race, maar toen begon ons tempo te dalen en begon ik ronde na ronde het vertrouwen te verliezen.

“Hiervoor ben ik gefrustreerd omdat ik denk dat ik in de Top 10 had kunnen eindigen.

“De baan werd slechter, dus ik moest analyseren en beslissen hoe ik me moest gedragen om in ieder geval in de punten te eindigen. Hoe dan ook, het was goed om wat gevechten te hebben met Brad Binder, Aprilia-rijders en we pakken één punt, wat erg positief is. ”

Fernandez, die in 2023 overstapte naar RNF Aprilia, staat nu op 9 punten gelijk met Gardner.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: