“Systeemfout” dwong Ricciardo tot brandstofbesparing voor de helft van Qatar F1-race | F1


Na een teleurstellende kwalificatie die hem als 14e op de grid in Qatar opleverde, hoopte Ricciardo op de racedag terug te komen.

Ricciardo kwam in de openingsronde niet verder nadat hij met Charles Leclerc en Lance Stroll drie-breed de eerste bocht in was gegaan.

De race van de Australiër werd gedwarsboomd door de hoeveelheid brandstof die hij moest besparen, wat hem ongeveer twee seconden per ronde kostte.

Ricciardo legde het probleem uit: “Na de start hadden we al vroeg in de race brandstofbesparing van super. Ik begon te doen waarvan ik dacht dat het al veel was, en het was niet genoeg.

“Dus Tom [Stallard, his engineer] zei dat je meer moest doen. Het is niet genoeg. Tot een punt waarop we soms twee seconden per ronde verloren door brandstofbesparing. En zonder dat de remmen koud worden, worden de banden koud en verlies je grip. Het is een neerwaartse spiraal.

“Dus we waren brandstofbesparend voor een goede helft van de race, en dat bracht ons ver weg. En toen zei Tom geen brandstofbesparing meer. Maximale druk. Ik zeg alleen Tom omdat hij degene is die me de informatie geeft, maar het is duidelijk een systeemfout vandaag. Het is jammer, want toen ik de genoemde tijd kon pushen die ik kon krijgen… Maar we waren vandaag overgeleverd aan fouten met de lezing.

Ricciardo denkt dat het hem een ​​kans op het scoren van punten heeft gekost in Qatar.

“Het is het meeste dat ik heb moeten redden en het vroegste in de race dat ik ooit heb moeten redden”, voegde hij eraan toe. “Ik denk dat jullie een vergelijkbaar tempo hadden kunnen rijden toen ik brandstof spaarde. Ik rende elke hoek in.

“En het was nooit genoeg. Ik weet niet wat er met het systeem is gebeurd of dat ze nog een uitlezing hebben gekregen, en toen zei Tom niet meer, gewoon duwen.

“Ik ga het van de positieve kant bekijken en zeggen dat ik blij ben dat het niet op een podiumplaats is gebeurd, want dat zou het pijnlijkste ooit zijn geweest. Maar het heeft ons zeker uit een kans op de punten gehaald.”

McLaren-baas Andreas Seidl had geen verklaring voor de oorzaak van het brandstofprobleem, terwijl het team het probleem blijft onderzoeken.

“Van Daniel’s kant, een goede start van de race, helaas had hij veel brandstofbesparing, wat onverwacht veel van zijn race en elke kans om terug in de punten te komen in gevaar bracht,” legde Seidl uit.

“Het is iets dat we moeten analyseren waarom dit is gebeurd.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: