“Straight-talker” Horner heeft geen spijt van gedrag in Qatar | F1


Horner kreeg een officiële waarschuwing van de FIA ​​nadat hij kritiek had geuit op een maarschalk voorafgaand aan de race van zondag op het Losail International Circuit.

Zijn opmerkingen kwamen nadat Max Verstappen een gridstraf van vijf plaatsen had gekregen voor het negeren van dubbele gele vlaggen in de laatste fase van de kwalificatie.

Horner gaf “rouge marshal” de schuld van het incident en zei dat de FIA ​​”betere controle over hun marshals” zou moeten hebben.

Op de vraag of hij spijt had van zijn gedrag in Qatar, antwoordde Horner: “Nee, helemaal niet. Ik geloof in mijn team, ik ben een echte prater. Ik heb me altijd zo gedragen. Ik ben geen overdreven emotioneel persoon, ik ga niet tekeer tegen camera’s.

“Ik denk dat de manier waarop ik me heb gedragen, ik heb er geen problemen mee, ik zou precies hetzelfde doen. Het enige probleem was met betrekking tot een maarschalk, als er een persoonlijke overtreding werd begaan voor het verwijzen naar een malafide gele vlag, was dit niet bedoeld tegen een persoon of maarschalk. Ik weet niet of je het interview hebt gehoord dat ik vanmorgen heb gegeven, ik vond het niet onredelijk.”

Horner legde zijn eerste opmerkingen verder uit en voegde eraan toe: “Nadat de beslissing was genomen, heb ik duidelijk een opmerking gemaakt aan een van de omroepen [Sky]Ik had het gevoel dat er een malafide marshal was geweest die met de gele vlag had gezwaaid en de stewards namen aanstoot aan die kant.

“Ik heb ze gewoon gerustgesteld dat het niet de bedoeling was om het individu te beledigen, het was meer frustratie met de omstandigheid dat drie of vier auto’s dezelfde auto passeren zonder gele vlaggen, dubbel gezwaaide gele vlag. Het was een uitleg daarvan.

“Ik denk dat de verontschuldiging is aanvaard. En ik wil het gewoon duidelijk maken, het was niet gericht op marshals, ik denk dat marshals geweldig werk doen over de hele wereld, het zijn vrijwilligers. Zonder marshals zou er geen motorsport zijn, dus het zijn gewoon de omstandigheden die frustrerend waren. En ik denk dat er iets aan te doen is.”

Horner verwierp elke suggestie dat de druk van de titelstrijd van dit jaar op hem afkwam.

“Nee, helemaal niet”, voegde hij eraan toe. “Bekijk het interview. Maak je eigen mening. Ik vind dat iedereen recht heeft op een mening. Ik heb een mening gegeven.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: