Sebastian Vettel kondigt afscheid van F1 aan


Sebastian Vettel, die pas vorige week in verband werd gebracht met McLaren, heeft aangekondigd dat hij aan het einde van het huidige seizoen stopt met F1.

“Ik heb het voorrecht gehad om de afgelopen 15 jaar met veel fantastische mensen in de Formule 1 te werken – het zijn er veel te veel om op te noemen en te bedanken”, aldus de Duitser in een verklaring die aan de vooravond van het Hongaarse Grand Prix-weekend werd uitgegeven.

De afgelopen twee jaar ben ik Aston Martin-coureur geweest – en hoewel onze resultaten niet zo goed waren als we hadden gehoopt, is het voor mij heel duidelijk dat alles in elkaar zit dat een team nodig heeft om op het allerhoogste te racen niveau voor de komende jaren.

“Ik heb echt genoten van het werken met zo’n geweldige groep mensen. Iedereen – Lawrence, Lance, Martin, Mike, de senior managers, de ingenieurs, de monteurs en de rest van het team – is ambitieus, bekwaam, deskundig, toegewijd en vriendelijk , en ik wens ze allemaal het beste.

“Ik hoop dat het werk dat ik vorig jaar heb gedaan en dit jaar nog steeds doe, nuttig zal zijn bij de ontwikkeling van een team dat in de toekomst zal winnen, en ik zal tussen nu en het einde van het jaar zo hard werken als ik kan. met dat doel voor ogen, zoals altijd mijn best doen in de laatste 10 races.

“De beslissing om met pensioen te gaan was voor mij een moeilijke, en ik heb er veel tijd over nagedacht; aan het eind van het jaar wil ik wat meer tijd nemen om na te denken over waar ik me de volgende keer op ga focussen; het is me heel duidelijk dat ik als vader meer tijd met mijn gezin wil doorbrengen.

“Maar vandaag gaat niet over afscheid nemen. Het gaat eerder om het bedanken – aan iedereen – niet in het minst aan de fans, zonder wiens gepassioneerde steun de Formule 1 niet zou kunnen bestaan.”

De viervoudig wereldkampioen staat derde op de lijst aller tijden van Grand Prix-winnaars, met 53 overwinningen, alleen achter Lewis Hamilton (103) en Michael Schumacher (91).

“Ik wil Sebastian uit de grond van mijn hart bedanken voor het geweldige werk dat hij de afgelopen anderhalf jaar voor Aston Martin heeft gedaan”, zei Lawrence Stroll. “We hebben hem duidelijk gemaakt dat we wilden dat hij volgend jaar bij ons zou blijven, maar uiteindelijk heeft hij gedaan wat hij denkt dat goed is voor zichzelf en zijn gezin, en dat respecteren we natuurlijk.

“Hij heeft een aantal fantastische races voor ons gereden en achter de schermen zijn zijn ervaring en expertise met onze ingenieurs buitengewoon waardevol geweest. Hij is een van de grootsten aller tijden in de Formule 1 en het was een voorrecht om te zijn geweest.” met hem kunnen werken.

“Hij zal voor ons blijven racen tot en met de Grand Prix van Abu Dhabi in 2022, wat zijn 300e Grand Prix-inschrijving zal zijn. We zullen hem een ​​fantastisch afscheid geven.”

“Sebastian is een geweldige coureur,” zei Mike Krack, “snel, intelligent en strategisch, en die kwaliteiten gaan we natuurlijk missen.

“We hebben echter allemaal van hem geleerd en de kennis die we hebben opgedaan door met hem samen te werken, zal ons team nog lang na zijn vertrek ten goede komen.

“Aston Martin is een geweldig project, met een onbeperkt potentieel, en het basiswerk dat Sebastian vorig jaar heeft gedaan en dit jaar nog steeds doet, is cruciaal. Wanneer we volledig concurrerend worden – en dat zullen we ook doen – een van de architecten van dat toekomstige succes zal Sebastian zijn en daar zullen we hem altijd dankbaar voor zijn.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: