Formule 1

Sebastian Vettel beschrijft het gevoel van rijden in Nigel Mansell’s FW14B


Sebastian Vettel had het gevoel alsof hij 30 jaar terug in de tijd was toen hij met de Williams FW14B reed in een Silverstone-demo-run.

De viervoudig wereldkampioen kreeg de kans om de FW14B mee de baan op te nemen op Zilversteende auto die Nigel Mansell in 1992 naar zijn titel bracht, en de auto die Vettel nu bezit.

Er was ook een zeer moderne draai aan de ervaring van Vettel, aangezien hij de FW14B reed op een koolstofneutrale brandstof, een knipoog naar de toekomst die de Formule 1 najaagt.

Om de gelegenheid net iets specialer te maken, naast het feit dat het gebeurde op Vettel’s 35e verjaardag, ontmoette een emotionele Mansell Vettel op de baan toen de actie voorbij was.

“Het was heel bijzonder, ook dat hij daar aan het einde op me zat te wachten”, zei Vettel terugkijkend op de demonstratie, zoals geciteerd door Motorsport.com.

“Ik voelde me een vijfjarige, het geluid, alles gooide me 30 jaar terug in de tijd. Dat we het op deze manier konden doen met klimaatneutrale brandstof, dat je dezelfde emoties opwekt, maar dat we het op een verantwoorde manier kunnen doen, dat vond ik heel belangrijk.

“Toen ik op dit idee kwam, 30 jaar geleden won Nigel hier de Grand Prix, ging ik terug in mijn gedachten. Ik heb die auto natuurlijk, maar ik wilde het niet zomaar doen. Ik moest een manier vinden om het op een goede manier te doen. Ik ben heel trots dat het gelukt is en dat ik deze kans heb gekregen.

“Het was ook op mijn verjaardag, dat had ik eerst niet eens door!”

Vettel is aantoonbaar de leidende stem van de Formule 1 als het gaat om de milieu-impact van de sport en deze naar een groenere toekomst te duwen.

Een belangrijke mijlpaal werd toen al bereikt met het gebruik van de CO2-neutrale brandstof door Vettel in de FW14B, en de Formule 1 hoopt met de introductie van CO2-neutrale brandstof in 2026 nog een mijlpaal te bereiken.

Vanaf dat seizoen zal er een nieuwe generatie krachtbronnen worden geïntroduceerd, en hoewel de reglementen nog officieel moeten worden gemaakt, benadrukte Vettel dat de druk op de brandstof de juiste beslissing is.

“De introductie is gepland voor 2026”, verklaarde Vettel. “Ik begrijp dat het moeilijk is om tot overeenstemming te komen, maar het is de juiste beslissing om het zo snel mogelijk te doen.”

//platform.twitter.com/widgets.js(function(d, s, id) {
var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0];
if (d.getElementById(id)) return;
js = d.createElement(s); js.id = id;
js.src = “//connect.facebook.net/en_US/sdk.js#xfbml=1&version=v2.6&appId=647827705229228”;
fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);
}(document, ‘script’, ‘facebook-jssdk’));Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: