Sainz sluit nieuwe deal met Ferrari


Carlos Sainz heeft een nieuwe deal gesloten met Ferrari die hem tot eind 2024 in Maranello zal houden.

In zijn debuutseizoen bij het Italiaanse team gaf Sainz teamgenoot Charles Leclerc een run voor zijn geld, en hoewel hij met 13-9 overtrof, eindigde hij als vijfde in het algemeen klassement met 164,5 punten, terwijl de Monegask zevende werd (159).

Dit seizoen heeft Leclerc echter twee overwinningen op zijn naam staan ​​en gaat als favoriet voor de titel de vierde ronde van het seizoen in, waarbij de F1-75 het tempo en de betrouwbaarheid blijkt te hebben om Red Bull en Mercedes te verslaan.

Sainz, aan de andere kant, heeft een fragmentarisch seizoen achter de rug, nooit meer dan in Australië toen hij in de tweede ronde spinde na de kwalificatie als negende.

“Ik ben erg blij dat ik mijn contract bij Scuderia Ferrari heb verlengd”, zei de Spanjaard die bezig is aan zijn tweede seizoen bij het team. “Ik heb altijd gezegd dat er geen beter Formule 1-team is om voor te racen en na meer dan een jaar met hen te hebben gewerkt, kan ik bevestigen dat het aantrekken van dit racepak en het vertegenwoordigen van dit team uniek en onvergelijkbaar is.

“Mijn eerste seizoen bij Maranello was solide en constructief, waarbij de hele groep samen vooruitgang boekte”, vervolgde hij. “Het resultaat van al dat werk is tot nu toe duidelijk te zien.

Ik voel me gesterkt door deze hernieuwde blijk van vertrouwen in mij en nu kan ik niet wachten om in de auto te stappen, mijn best te doen voor Ferrari en zijn fans genoeg te geven om te juichen. De F1-75 blijkt een koploper te zijn, waardoor ik mijn doelen op de baan kan najagen, te beginnen met het behalen van mijn eerste Formule 1-overwinning.”

“Ik heb verschillende keren gezegd dat ik denk dat we het beste coureurspaar in de Formule 1 hebben,” voegde Mattia Binotto eraan toe, “en dus leek het bij elke passerende race een volkomen natuurlijke stap om het contract van Carlos te verlengen, waardoor stabiliteit en continuïteit werd gegarandeerd. In zijn tijd bij het team heeft hij bewezen het talent te hebben dat we van hem verwachtten, indrukwekkende resultaten te leveren en alle kansen te benutten.

“Buiten de auto is hij een harde werker met oog voor het kleinste detail,” voegde hij eraan toe, “wat de hele groep heeft geholpen om te verbeteren en vooruitgang te boeken. Samen kunnen we streven naar ambitieuze doelen en ik ben er zeker van dat, samen met met Charles kan hij een belangrijke rol spelen in het voeden van de Ferrari-legende en zal hij nieuwe hoofdstukken schrijven in de geschiedenis van ons team.”

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: