Sainz legt uit hoe F1-teamwisselingen hem hebben geholpen om snel bij Ferrari te komen | F1


Sainz scoorde zijn en Ferrari’s eerste podium van het seizoen vorige keer in Monaco.

Het lijkt erop dat de Spanjaard zijn nieuwe team sneller onder de knie heeft dan de meesten, waarbij Daniel Ricciardo en Fernando Alonso moeite hebben om op snelheid te komen met hun respectievelijke nieuwe teams.

Hij is geen onbekende in bewegende teams die tussen 2015 en 2020 voor Toro Rosso, Renault en McLaren hebben gereden.

Voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan legde Sainz uit hoe zijn verschillende teamveranderingen door de jaren heen ‘zijn ogen hebben geopend’ voor het aanpassingsniveau dat nodig is in de F1.

“Ja, het is iets dat ik eerst dacht toen ik overstapte van Toro Rosso naar Renault, ik dacht: oké, deze twee auto’s zijn compleet verschillend, maar misschien is dit misschien eenmalig”, maar toen ik overstapte van Renault naar McLaren was het dan helemaal anders [cars] opnieuw en toen was McLaren naar Ferrari weer compleet anders”, zei Sainz.

“Dus het opent mijn ogen een beetje hoe anders alles is van die vier verschillende teams en hoeveel je je op die manier moet aanpassen. Ik denk dat ik wat oefening heb gehad met het in vier verschillende teams zitten in vijf of zes verschillende jaren, dat heeft me duidelijk dat bewustzijn gegeven, maar ik zou zeggen dat het meer in detail is. Ik zou zeggen toen ik bij Renault aankwam, die eerste race in Austin, ik zat meteen in het tempo.

“Maar ik had het gevoel dat ik de laatste twee tienden van het speelgoed, de diff-kaarten, de motorrem en het laatste beetje rijstijl miste om de laatste twee tienden te extraheren. En hetzelfde gold voor McLaren en waarschijnlijk hetzelfde voor Ferrari, en dan is het meer ook… alle setup-opties die je in de auto hebt, hoe je ze moet gebruiken, hoe je ze kunt exploiteren, afhankelijk van de baan, en dat ik’ Ik praat veel meer over de mechanische en de aero, dat je gewoon niet weet wat bij elk circuit past, en je hebt waarschijnlijk jaren ervaring met die auto nodig om te weten dat de ene in de ene of de andere richting gaat, afhankelijk van op het circuit.”

Voormalig McLaren-teamgenoot Lando Norris heeft onthuld dat hij zijn rijstijl voor dit seizoen moest aanpassen, ook al heeft hij geen teams verplaatst.

Sainz heeft hetzelfde moeten doen als hij lijkt om op gelijke voet te komen met Charles Leclerc.

“Maar ja, ik weet het niet, ik ben gewoon, weet je, tijd doorbrengen in de fabriek, zoals jullie allemaal weten, en proberen elk detail van de auto te begrijpen, hoe je ermee moet rijden,” voegde Sainz eraan toe. “Ook waarom Charles zo snel is in de kwalificatie en probeert te achterhalen wat hij doet om zo snel te zijn, en daarvan probeert te leren.

“F1-auto’s zijn tegenwoordig zo complex en ze hebben zoveel dingen die je als coureur in de cockpit kunt doen en de tools kunt veranderen, zoveel setup-tools kunt veranderen om mee te spelen, dat wil zeggen … ze zijn erg complex en je moet om de tijd, de toewijding eraan te besteden. Maar tegelijkertijd als je niet de capaciteit hebt om je als bestuurder ook aan te passen, is het onmogelijk.

“Dus ik moet nog steeds de stijl, het rijgedrag en die open geest veranderen, dat wat ik in de McLaren heb gedaan waarschijnlijk niet gaat werken in de Ferrari, en ik moet een paar technieken aan mijn rijstijl veranderen.” kant en ik moet dat doen, dus het is complex, het heeft meer tijd nodig om het uit te leggen.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: