Russell profiteerde van de tussenkomst van Wolff


George Russell zat vast in een “lus” van woede en frustratie en zou profiteren van het wijze advies van zijn teambaas.

Boos over wat hij zag als Sergio Perez die illegaal had gewonnen van de ontmoeting waarin hij werd gedwongen de chicane af te snijden nadat hij met hem in botsing was gekomen, was George Russell betrokken bij verhitte uitwisselingen met zijn team dat actie eiste.

In gevaar dat de rode mist zou neerdalen en zijn race in gevaar zou brengen, kwam Toto Wolff uiteindelijk op de radio (twee keer) om zijn chauffeur te kalmeren en hem te vertellen dat hij zich moest concentreren en de Mexicaan moest opjagen.

Russell volgde het advies op, ging zitten en kreeg kort daarna de kans om de Mexicaan te passeren dankzij een slimme zet aan het einde van de VSC-periode die volgde op het pensioen van Guanyu Zhou.

“Ik had het gevoel dat hij een beetje vastzat in een lus van boos zijn over de situatie”, gaf Wolff toe aan het einde van de race. “Het is duidelijk dat je als coureur in je kleine cockpit zit en ik had het gevoel dat hij onder ogen moest zien dat hij gewoon de spanning moest laten varen en zich moest concentreren of hij hem op de baan kon verslaan.

“En het einde was hij gewoon slim,” voegde hij eraan toe. “Er was verwarring met de virtuele safety car… hij deed het gewoon.”

“De emoties zijn daar voor ons allemaal hoog”, gaf Russell toe. “Ik had het gevoel dat ik een megazet deed op Checo en uiteindelijk de positie niet kon behouden.

“We hadden zeker wat meer tempo”, vervolgde hij. “Ik vond het heel leuk om Toto op de radio te horen, maar uiteindelijk ga je van mijn kant helemaal voluit.

“We zitten hier samen in als een team, en als je in de auto zit, voel je je soms een beetje alleen omdat we in de auto zitten, we doen alles wat we kunnen en je weet niet wat de ingenieurs kijken, de ingenieurs voelen niet helemaal wat we in de auto voelen, en soms brengt deze uitwisseling het een beetje dichter bij elkaar.

“Ik was behoorlijk teleurgesteld dat ik die positie niet kon behouden”, zei hij over de botsing met Perez. “Ik zag hem worstelen toen Sainz voorbij kwam en ik kreeg die ene kans.

“Ik voelde dat het mijn hoek was, ik was aan de binnenkant, ik had mijn voorwielen voor zijn achterwielen, en naar de letter van de wet was het mijn hoek. Hij drukte me een beetje op de stoeprand en hij ging breed en behield zijn positie.

“Ik denk dat we er daarna over zullen praten, maar desalniettemin hebben deze dingen een manier om zichzelf uit te werken, en de herstart van VSC was best lekker.

“Ik ging door, bracht het naar huis in P3, en het zijn twee podiums voor Mercedes. Het is geweldig”, grijnsde hij.

Bekijk onze zondaggalerij van Le Castellet hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: