IndyCar

Romain Grosjean onderneemt juridische stappen nadat hij zijn IndyCar-stoeltje voor 2024 is kwijtgeraakt


Andretti zal hun aanwezigheid op de grid van volgend seizoen terugbrengen van vier naar drie auto’s – en heeft bevestigd dat ex-F1-coureur Grosjean niet langer voor hen zal optreden.

De coureur publiceerde een open brief op sociale media: “Ik vond het leuk om met het IndyCar-team bij Andretti Autosport te werken.

“Ik ben trots op de successen die we gedurende twee seizoenen hebben gedeeld. Ik ben dankbaar voor de vele vriendschappen die zijn ontstaan ​​op het hoogste niveau van de Amerikaanse open-wheel-races.

“Ik had verwacht dat ik de komende jaren met de fijne mensen van Andretti Autosport zou blijven racen.

“Ik ben teleurgesteld dat dit niet wordt waargemaakt en wens de teamleden van Andretti het beste. Ik streef naar andere opties om mijn IndyCar-carrière voort te zetten in mijn streven naar uitmuntendheid.

“Ik ben in Indiana een arbitrageprocedure gestart tegen Andretti Autosport, in een poging mijn rechten te beschermen. Ik word vertegenwoordigd door John Maley en Mark Owens van Barnes & Thornburg, LLP.

‘Met respect, Romain Grosjean.’

Grosjean heeft drie seizoenen in de IndyCar gereden sinds zijn F1-carrière eindigde in een dramatisch vuurbalincident in Bahrein.

Hij vertegenwoordigde eerst Dale Coyne Racing voordat hij overstapte naar Andretti, waar hij eerder dit jaar twee keer op de tweede plaats eindigde.

Maar die hoogtepunten waren zeldzaam, en Andretti heeft sindsdien Marcus Ericsson gecontracteerd.

“Ik heb wel andere IndyCar-teams die met mij praten. Ik zal op mijn voeten landen”, heeft hij gezegd.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d