Ricciardo had vertrouwen in de overwinning van Monza F1 voordat Hamilton / Verstappen crashte | F1


Na een stormachtige start vanaf de tweede plaats op de grid, behield Ricciardo de leiding van de Grand Prix na een langzame pitstop voor Verstappen, die de eerste stint direct achter hem had gelopen.

In ronde 26 kwamen de twee titelkandidaten met elkaar in botsing in de eerste reeks bochten, waardoor Ricciardo een duidelijke route naar de overwinning had.

McLaren’s indrukwekkende snelheidsvoordeel in rechte lijn maakte het ongelooflijk moeilijk voor zijn rivalen om in te halen, aangezien Hamilton het grootste deel van 40 ronden achter Lando Norris doorbracht in de sprint en het eerste deel van de Grand Prix.

“Er waren een paar ronden waarin hij [Verstappen] kwam dichterbij, maar ik hoefde nooit echt goed te verdedigen, zei Ricciardo op de persconferentie na de race. ‘Hij was er, maar ik wist dat als ik geen fout zou maken, het moeilijk voor hem zou worden om… Tenzij hij een beetje een Weesgegroet stuurde, zou het moeilijk voor hem worden om te passeren.

“Ik denk dat ik me een beetje kwetsbaar voelde aan het einde van die stint, waar de banden het begaven, maar ik geloof dat de anderen ook leden. Dus in mijn hoofd dacht ik dat we op dat moment kwetsbaar zouden zijn. Ik putte uit en ik denk dat iedereen ook putte, dus ik denk dat we allemaal op hetzelfde moment worstelden.

“En het was toen, toen we weer aan de leiding kwamen, toen dacht ik: ‘Ok, we hebben dit vandaag’, alsof we deze race echt kunnen winnen, tenzij er iets ongelukkigs gebeurt. Vanaf dat moment was het alsof… ik denk dat wanneer je het laatste beetje geloof nodig hebt, je het moet aanvullen en je denkt ‘oke, iemand zal het vandaag van me moeten aannemen, want anders winnen we dit ding’.”

Ricciardo’s eerste overwinning sinds 2018 stuwt hem naar de achtste plaats in het rijderskampioenschap met 83 punten.Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: