Ricciardo brengt kerst door in quarantaine


Daniel Ricciardo keert voor het eerst sinds begin 2020 terug naar zijn thuisland in Australië en zal Kerstmis in quarantaine doorbrengen.

Nu Australië enkele van de strengste COVID-beperkingen ter wereld oplegt, heeft Daniel Ricciardo onthuld dat hij na zijn deelname aan de post-Abu Dhabi-test twee weken in quarantaine zal staan ​​bij terugkeer naar zijn thuisland.

“Vorig jaar heb ik ervoor gekozen om dat niet te doen, omdat ik dacht dat het de tijd niet waard zou zijn”, zei de Australiër tegen verslaggevers toen hem werd gevraagd of hij het advies van Chris Rea opvolgde en met Kerstmis naar huis ging. “Natuurlijk moest ik vrij vroeg terug naar Europa met McLaren om aan het werk te gaan, dus ik heb ervoor gekozen om dat niet te doen.

“Dit jaar ga ik zeker naar huis”, voegde hij eraan toe. “Ik moet naar huis, maar het is moeilijk om terug te komen. Helaas maken ze het niet gemakkelijk, maar het is wat het is. Ik zal dat doen.”

“Ik moet naar huis om de familie en vrienden te zien. Dus als ik eenmaal uit de vier muren ben, heb ik hopelijk nog drie of vier weken met vrienden en familie. En dat is zomer, dus ik kijk er naar uit.”

Volgens Speedcafé.com, zal Ricciardo 3 COVID-tests ondergaan, de eerste bij aankomst en vervolgens opnieuw na respectievelijk vijf en dertien dagen. Ook na het verlaten van de quarantaine zullen er op dag 17 en 21 verdere tests plaatsvinden.

“Ik heb onlangs met Ariel Helwani gesproken”, zei hij, verwijzend naar de MMA-journalist. “Hij heeft hetzelfde meegemaakt. Hij ging 18 maanden zonder zijn ouders te zien, en zo te horen heeft hij ook een zeer vergelijkbare relatie met zijn ouders. Hij zei dat het hem een ​​beetje energie gaf toen hij die eerste knuffel kreeg , en daar kijk ik zeker naar uit.

‘Sorry dat ik mama moet roepen,’ grijnsde hij, ‘maar ik weet dat ze overspoeld zal worden met tranen. Ik denk dat het zeker een leuk moment gaat worden.

“Of we het nu toegeven of niet, ik ben een moederskindje en soms heb je gewoon een knuffel van mama nodig. Dat is moeilijk geweest dit jaar.”

Over de test van volgende week zei hij: “Het helpt zeker om het team waardevolle informatie en feedback te geven. Wij coureurs zullen een beetje leren, maar veel ervan is datagedreven.

“Het zal wat feedback geven die zal bijdragen, maar veel ervan is voor de ingenieurs en aerodynamici om het effect van de grotere wielen te zien en hoe dat ook de aero beïnvloedt. Dat is waarschijnlijk een belangrijke.”

Bekijk onze donderdaggalerij van Yas Marina, hier.

Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: