“Respectvol” Leclerc liet zien hoe racen moet bij Copse


De controversiële botsing van Hamilton en Verstappen in de eerste ronde haalde de krantenkoppen van een dramatische Britse Grand Prix toen de titelprotagonisten van F1 2021 hun eerste grote crash op het circuit hadden.

Het paar kwam op de vuist bij Copse toen Hamilton in de openingsronde probeerde de leiding te pakken, maar Verstappen tikte, waardoor de Red Bull-coureur in een 51G-impact met de barrières denderde.

Hamilton gaf later twee schone passes op McLaren’s Lando Norris en Leclerc in dezelfde bocht tijdens een opmerkelijke terugslag van een tijdstraf van 10 seconden om zijn achtste Britse GP-overwinning te claimen.

“Hij was zeer respectvol in termen van het achterlaten van een gat”, zei Hamilton over zijn gevecht met Leclerc. “Ik moest ergens naast hem zijn, hij wist dat ik er was, maar hij bleef toegewijd en deed gewoon een bredere lijn en hij hield het bijna. En dat was echt geweldig racen.

“Voor mij, op dat moment, trok ik me op een gegeven moment terug om er zeker van te zijn dat we niet samen zouden komen. Maar ik denk dat het gewoon een heel mooie balans was en ik denk dat het racen zo moet gaan.

“In een perfecte wereld zou dat natuurlijk bij de eerste poging zijn gebeurd. Maar andere tijd, andere plaats, andere chauffeur.”

Leclerc kwam niet zo agressief in de top van de bocht – waardoor Hamilton meer ruimte kreeg om Copse in te gaan – voordat hij bij de uitgang volledig naast liep en de leiding aan Hamilton toestond.

“Ik wist dat Lewis binnenin zat, ik liet een ruimte over en helaas denk ik dat ik vooraan was gebleven, maar helemaal op het einde van de bocht kreeg ik een momentopname en verloor ik wat tijd en toen kwam Lewis voor me. ‘ legde de Monegask uit.

Hamilton prees Leclerc’s drive toen hij op koers verscheen om Ferrari een verrassende eerste overwinning in twee jaar te bezorgen, maar werd hem met nog twee ronden te gaan ontzegd door de zevenvoudig wereldkampioen.

“Hij heeft zo fantastisch werk geleverd vandaag”, zei Hamilton. “Eerlijk gezegd wist ik in het begin niet dat we hem zouden kunnen verslaan.

“Ik dacht dat ik aanvankelijk een goed tempo had op de mediums, maar toen begon Charles het gat te dichten en een aantal fantastische ronden te rijden. Ik kon zien dat het hem niet echt lukte, dus ik had zoiets van ‘Jeetje, hij zal zeker op een bepaald moment blaren krijgen’, maar hij zei dat ze niet zo blaren.

“Eerlijk gezegd was Charles niet in mijn gedachten toen ik naar buiten kwam [after the penalty], het was echt proberen om te zien of ik de auto voor me kon halen, één voor één, en natuurlijk kreeg ik de McLaren.

“Ik zat Valtteri . achterna [Bottas] en hij was zo vriendelijk vandaag om zo goed te werken als teamgenoot om me te laten passeren, zodat ik kon jagen op de overwinning voor het team. Dat is sportiviteit, dat waardeer ik enorm.

“Toen zag ik mezelf hem inhalen, maar ik dacht ‘tegen de tijd dat ik bij hem ben, zouden mijn banden in dit tempo op zijn’. Maar toen zag ik de back-markers en ik realiseerde me dat dat wat kansen zou kunnen creëren, dus ik had zoiets van ‘ik moet hem zo snel mogelijk vangen’, zodat als ik hem zou vangen, er kansen zouden zijn om te vechten.

“Toen stopte mijn hart bijna toen ik naar binnen ging in bocht 9, omdat ik dacht dat hetzelfde zou gebeuren als mij en Max. Ik moest daarna van boxer wisselen.”Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: