Remy Gardner: Gnarly MotoGP-kracht, zigzag, ribpijn, ‘morele kampioen’-bullshit | MotoGP


De pas gekroonde Moto2-wereldkampioen Remy Gardner trotseerde ribpijn, een erfenis van zijn ongeluk in Portimao, om 116 ronden te rijden voor Tech3 KTM tijdens de MotoGP-test in Jerez.

Gardner had tijdens de finale van Valencia afgelopen weekend met pijn in de ribben gereden, toen hij de kroon in de tussenklasse met vier punten voorsprong op teamgenoot Raul Fernandez veiligstelde.

Maar de extreme belasting van het rijden op een MotoGP-motor eiste zijn tol.

“Ik probeerde een goede ronde af te werken en ineens voelde ik mijn rib onder me ‘kraken'”, legde Gardner uit aan het einde van de eerste dag. “Hoe dan ook, ik ben weer naar buiten gegaan en heb de dag vrijgemaakt, maar ik heb veel pijn!”

De Australiër keerde vrijdag terug om een ​​volledig programma van baanactie te voltooien, bleef 22e (van de 28 renners) op de timesheets, maar vond 1.442s om slechts een paar honderdsten achter Fernandez te eindigen en 0.2s van toprookie Fabio di Giannantonio (Gresini Ducati) .

“Ik heb nog steeds erge pijn van mijn ribben van gisteren en wat daar ook is gebeurd. Maar afgezien daarvan valt het fysiek mee op de fiets”, zei Gardner. “Het is zeker veeleisender, ik heb wat eelt op mijn handen!”

Maar het ribprobleem, dat hij deze week zal hebben gecontroleerd, betekende dat Gardner verre van natuurlijk reed.

“Ik probeer mijn lichaam in één positie te houden, zodat de rib niet kan bewegen, of wat daar ook aan de hand is. Maandag krijg ik een scan,” zei hij. “Ik probeer me op dit moment meer dan wat dan ook op de fiets schrap te zetten, het laat me absoluut niet lekker los rijden en zoals ik zou willen.

“Het is niet de dag om met zo’n blessure ten val te komen. Dus ik wilde het jaar gewoon schoon afsluiten en hoop zeker los genoeg te zijn voor volgend jaar.”

Nadat hij samen met Fernandez tijdens de Misano-test in september voor het eerst kennis had gemaakt van het MotoGP-vermogen, had Gardner een beter idee van wat hij in Jerez kon verwachten. Maar het gaspedaal van de RC16 ‘wordt nooit oud’.

“De rechte stukken zijn nu erg kort”, zei Garnder. Het zijn heel verschillende lijnen, heel verschillende rempunten, dus alles is nieuw.

“Op dit moment ben ik eigenlijk niet zo veel sneller [lap time] dan op de Moto2-motor! Maar het is heel anders. Er is nog veel te leren en de rechte stukken zijn geen rechte stukken meer, je moet zigzaggen om te voorkomen dat de fiets te veel gaat wielrennen.

“Je moet proberen een beetje schuin op het rechte stuk te houden en dat helpt met de anti-wheelie en dat alles. Daarom zie je alle MotoGP-jongens de hele tijd zigzaggend over de rechte stukken komen.

“Ik ben er zeker nog niet echt aan gewend. Het is best eng hoe snel ze zijn. Het is erg leuk, weet je. Het verveelt nooit! Gas geven en absoluut vol vermogen krijgen op de derde, vierde, vijfde plaats. Het is behoorlijk pittig.

“Je komt zeker met veel meer snelheid in de bochten. Ik probeer er nog steeds aan te wennen, maar ik weet zeker dat dat met een paar dagen zal komen.

“Alle rookies hebben een trage start, maar dat komt natuurlijk omdat we niet weten hoe het vermogen is en een heleboel bedieningselementen en rijhoogte en bla bla bla. Het is een andere machine.

“Maar qua chassis en ophanging is het nog steeds een motorfiets. Het is niet zo erg, eerlijk gezegd. Ik voelde me er redelijk comfortabel op, zelfs als ik behoorlijk stijf was en niet te gek reed.

“De motor deed wat ik hem nodig had, het wordt natuurlijk een stuk moeilijker als je deze snellere rondetijden bereikt. Maar als basis is de motor niet slecht. Ik ben best tevreden als ik eerlijk ben. jij.”

Gardner werd ook gevraagd om zijn reactie op verrassende opmerkingen van Fernandez in een interview met motorsport.com, waarin de Spanjaard suggereerde dat hij de ‘morele’ Moto2-kampioen was vanwege meer overwinningen, poles en snelste ronden dan zijn teamgenoot.

In verdere opmerkingen die bij Ajo, KTM en Tech3 de wenkbrauwen deden fronsen, suggereerde Fernandez herhaaldelijk dat het team ‘stenen’ of obstakels op zijn pad had geplaatst.

“Ik bedoel, wie is de kampioen?” antwoordde Gardner. “Hij kan denken wat hij denkt, maar ik denk dat het team ons allebei een eerlijke kans heeft gegeven en de betere man won op de baan. Ik weet het niet… Een beetje bullshit als je het mij vraagt!”

Fernandez wilde verder niet reageren, maar voelde zich verkeerd begrepen.

“Ik spreek daar liever niet meer over, want mensen begrijpen niet zo goed wat ik wil zeggen. Het was een fantastisch seizoen. Ik had een ongelooflijk team”, zei hij.

“De mensen die met mij hebben gewerkt waren ongelooflijke mensen en ik heb veel geluk gehad met alle mensen. En nu ik me echt op MotoGP concentreer, wil ik niet over mijn verleden praten.”

Fernandez’s Ajo Moto2-crewchef Noe Herrera, 39, is dit seizoen ook overgestapt naar de MotoGP en wordt dit seizoen crewchef voor Darryn Binder bij RNF Yamaha. Naast Fernandez werkte Herrera eerder met Danny Kent, Jorge Martin, Brad Binder, Johann Zarco en Miguel Oliveira.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: