Red Bull “speelde op veilig” na Bottas-uitbarsting in Qatar – Perez | F1


Bottas kreeg een klapband linksvoor terwijl hij op de derde plaats reed op het Losail International Circuit en viel buiten de top 10 nadat hij hersteld was in de pitlane.

De Fin vocht tegen Perez om de laatste plek op het podium, waarbij de Mexicaan koos voor een vroege eerste pitstop.

Perez had iets meer dan vijf seconden voorsprong op Alonso en was op koers voor een comfortabele podiumplaats totdat Red Bull hem riep voor een tweede stop.

Na het zien van de klapband van Bottas, zei Perez dat Red Bull geen andere keuze had dan hem op een twee-stopstrategie te zetten.

“We speelden op veilig met de explosies met de banden die er waren”, zei Perez na de race. “Ik denk dat we meer aan het langetermijnbeeld dachten.

“Ik denk dat we een beetje bezorgd waren toen we zagen wat er met de andere auto’s gebeurde [about] dat, dus we speelden op veilig en uiteindelijk denk ik dat we vandaag wat punten op tafel hebben gelaten, maar we zijn erin geslaagd de verliezen van de race van vandaag tot een minimum te beperken.

“Ik denk dat wat er met Valtteri is gebeurd de gedachte in ons hoofd heeft gezet. Uiteindelijk is het beter dan niets.”

Omdat de strijd om de constructeurs zo strak was – slechts vijf punten verschil tussen Mercedes en Red Bull die Jeddah binnenkwamen – erkende Perez dat het belangrijk was om de race te beëindigen in plaats van onnodige risico’s te nemen.

“Ik heb alles gedaan wat ik kon”, voegde Perez eraan toe. “Ik heb mijn 100 procent gegeven en het was zo’n intense race. Ik denk dat we het uiteindelijk niet hebben gemaximaliseerd, maar het was een goede prestatie en een goede manier om te herstellen, vooral vanaf P11 kan er veel schade gebeuren. Het is dus goed om met wat punten weg te kunnen komen.

“Het is veel waar we voor vechten en ik ben een teamspeler. Natuurlijk wil je als coureur op het podium staan, maar het kampioenschap telt. En zoals ik al zei, de vierde is beter dan niets.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: