Red Bull Racing opmerkingen na de race 2022 Miami F1 GP


Max Verstappen zei na het winnen van de race vanaf P3:
“Het voelt geweldig om te winnen in Miami, de hele sfeer dit weekend was ongelooflijk en winnen in de VS is altijd een fijn gevoel. Het was een fysiek zware race; Ik denk dat ik ongeveer 3 kg moet zijn afgevallen! We hadden een heel goed tempo op de minimumband, dat heeft zeker geholpen om mijn race te maken.

Toen we eenmaal de pitstop hadden, was ik net mijn tijd aan het beheren voor Charles, ik denk dat we erg dicht bij elkaar waren op de harde band. Toen kwam de safety car naar buiten, wat het voor de fans vermakelijker maakte. Ik moest vandaag hard pushen, maar we hebben het laten werken. Ik ben super blij voor het team, we hadden geen geweldige start van het weekend, dus we zijn ver gekomen, iedereen heel erg bedankt.”

Sergio Perez zei na de finish op P4:
“Het is een grote teleurstelling vandaag, maar we zijn er in ieder geval in geslaagd om te eindigen met de punten die we hebben. We zetten Carlos onder druk en toen hadden we een probleem met de kracht. Het werd veroorzaakt door een sensorstoring en betekende dat we veel vermogen verloren, wat ons vermogen om aan te vallen beperkt. Ik was een seconde van Carlos en toen viel de motor uit en verloor ik ongeveer 30 seconden in twee ronden en toen had ik de hele race last van het probleem.

Sergio Perez kijkt toe in de garage voorafgaand aan de F1 Grand Prix van Miami op het Miami International Autodrome op 8 mei 2022 in Miami, Florida. (Foto door Mark Thompson/Getty Images)

We hadden de snelheid om daar op het podium te staan ​​en ik pushte zo veel als ik kon in de positie waarin we ons bevonden. Het was ook moeilijk om voor de banden te zorgen, het was zo moeilijk in de bochten en ik verloor veel van grip tegen het einde van de race. Ik ging ervoor na de herstart van de safety car, maar er was totaal geen grip en ik kon gewoon niet voorbij Carlos komen. We werken heel hard aan betrouwbaarheid en we zullen als team blijven pushen, het is jammer, maar ik ben blij dat we vandaag de finish hebben gehaald. In Barcelona wil ik weer aan de top strijden.”

Christian Horner, teambaas en CEO zei na de race:
“Het was een echte tactische race vandaag en we hebben er alles aan gedaan. We hadden geluk dat Ferrari niet onder de safety car naar de pits kwam. Max stond onder zoveel druk van Charles Leclerc, maar hij hield de focus en maakte het niet eventuele fouten en was geleidelijk in staat om de DRS, die vandaag zeer krachtig was, te breken en vanaf daar de overwinning binnen te halen.

Red Bull Racing Teambaas Christian Horner zwaait in de Paddock tijdens de F1 Grand Prix van Miami op het Miami International Autodrome op 08 mei 2022 in Miami, Florida. (Foto door Alex Bierens de Haan/Getty Images)

Checo had echt pech vandaag, hij had al vroeg een sensorprobleem en verloor ongeveer 30 pk, en hij gaf het echt toen we hem ontpitten en hem het bandenvoordeel gaven en zonder dat probleem was hij misschien zelfs als tweede geëindigd. We hebben een aantal interessante races op komst, de auto rijdt goed, we hebben wat ontwikkeling in de zomer en we moeten wat gewicht verliezen, maar we zijn blij met wat we dit weekend hebben bereikt. ”


✅ Bekijk meer berichten met gerelateerde onderwerpen:Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: