Red Bull besloot om Tsunoda naar Italië te verplaatsen na de crash in Monaco F1


Tsunoda heeft in het Verenigd Koninkrijk gewoond in de buurt van het hoofdkantoor van Red Bull in Milton Keynes, maar het team is van plan de 21-jarige Japanse racer te verhuizen naar Faenza, waar AlphaTauri is gevestigd.

Het komt na een moeilijke periode voor Tsunoda, waarbij Red Bull hoopt dat de verhuizing zijn vertrouwen zal herstellen.

Tsunoda werd zaterdag in Monaco op de hoogte gebracht van de beslissing, twee dagen nadat hij in FP2 waardevolle baantijd had verloren nadat hij vroeg in de sessie de hindernissen had geraakt.

“Toen ik crashte in FP2 was dat geen goede zaak”, zei Tsunoda.

“Red Bull was daar niet blij mee. We spraken met Red Bull en AlphaTauri, dat het goed is om een ​​grote verandering voor mij te hebben, omdat ik denk dat ik in de laatste drie of vier races geen goede races heb gehad en iets veranderen kan een groot verschil maken.

“Ze besloten voor mij om naar Italië te verhuizen, om meer te praten met de ingenieurs en om ook naar de fabriek te gaan en de kans te krijgen om over de auto te praten.

“Dat is een hele goede beslissing voor mij. Eigenlijk vroeg ik Red Bull vanaf het begin van het seizoen of het mogelijk was om naar Italië te verhuizen, maar ze zeiden eerst ‘nee’, dus ik bleef in Milton Keynes.

“Maar eigenlijk kan ik nu naar Italië gaan en wat meer tijd met het team doorbrengen. Dus dat is positief voor mij.”

Hij zal nauw worden begeleid door AlphaTauri-teambaas Franz Tost, die volgens Tsunoda “grotendeels de leiding” heeft gehad over het bedenken van een nieuw en intensief trainingsschema voor hem, evenals Engelse lessen.

“Van 9.00 uur een gymsessie tot 11.00 uur”, legde hij uit. “Ik heb nog nooit deze ervaring gehad met een grote ochtendgymnastieksessie.

“En 11 tot 1230 waren technische vergaderingen. Daarna lunch, en ook Engelse lessen omdat mijn Engels niet perfect is. Dus ik denk dat het goed was, een kans om Engels te leren.

“Van 3 tot 4.30 was het weer engineering meetings en van 3.30 tot 6 weer een grote gym sessie.

“Ik heb vorige week niet genoten! Maar het is wat het is. Vooral de engineering meeting zorgt voor een heel goed begrip van de auto. En dat was echt een goede voorbereiding voor deze week.

“Het is meer tijd in de sportschool dan ik gewend ben, dus hopelijk zal ik tegen het einde van het jaar geen bodybuilder zijn!”



Source link

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: