Qatar MotoGP: Quartararo worstelt om de ‘limiet te vinden, iets missen’ | MotoGP


Regerend MotoGP-wereldkampioen Fabio Quartararo was gefrustreerd nadat hij niet in staat was het volledige potentieel van zijn M1 Yamaha te benutten op de eerste dag van de GP van Qatar.

Nadat hij de top tien tijdens FP1 had gemist, was Quartararo uiteindelijk in staat om een ​​voorlopige Q2-plek te besluipen dankzij zijn achtste plaats in FP2, maar de zesvoudig racewinnaar in 2021 kon geen manier vinden om ‘comfortabel’ te zijn op één lap’ een gebied dat zo vaak een kracht is geweest sinds hij in 2019 bij de MotoGP kwam.

Quartararo werd niet geholpen door een probleem met het stuur dat zich voordeed tijdens een van zijn tijdaanvalpogingen: “Het systeem dat de kaartknop ingedrukt hield, was niet strak. Toen ik erop drukte om de kaart te wijzigen, ging alles mis”, zei Quartararo.

“Dus legde ik het terug en kon ik doorgaan omdat ik niet meer kaarten hoefde te veranderen. Ik voel me anders en niet zo comfortabel in één ronde.

“In de (pre-season) test voelde ik me niet geweldig, maar vandaag miste ik iets vreemds.

“Ik was snel in de eerste twee sectoren, maar we missen iets en we moeten begrijpen waarom voor morgen, want we zijn niet veilig voor de Q2. We zullen morgenochtend een tijdaanval moeten zien.”

Omdat de concurrentie er extreem snel uitziet, met name die van Suzuki en Marc Marquez, zal Quartararo zijn beste prestatie moeten vinden tijdens de kwalificatie van zaterdag, wat op zijn beurt betekent dat hij de limiet van zijn 2022-machine moet vinden, iets waarvan hij dacht dat hij nog ver verwijderd was van het bereiken van vandaag .

Quartararo vervolgde: “Ik voelde me veel minder op de limiet, maar we zitten niet op onze ‘echte’ limiet. Vandaag was moeilijk omdat we een paar dingen niet begrepen en we gegevens en vorig jaar moeten controleren om te begrijpen wat er is gebeurd.

“Ik voel mezelf niet goed op de limiet, maar omdat we het moeilijk hadden. Het was een zware dag, maar het was de eerste dag hier in Qatar en we hebben normaal gesproken een test.

“Vandaag was zwaar en de toppers waren erg snel.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: