https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Qatar MotoGP: Quartararo ‘bezorgd’ omdat bandenspanning bijdraagt ​​aan topsnelheidsproblemen | MotoGP


0.256s. Dat was alles wat Fabio Quartararo’s MotoGP-racetijd in Qatar van elkaar scheidde tijdens de Doha-ronde van 2021 en de seizoensopener van 2022.

Maar terwijl dat tempo genoeg was om een ​​jaar geleden door het veld te vechten en te winnen, bleef Yamaha’s regerend wereldkampioen zondag op een ‘bezorgde’ negende plaats achter.

Een veelbesproken gebrek aan topsnelheid werd verergerd door onverwachte problemen met de bandenspanning vooraan, ook ervaren door teamgenoot Franco Morbidelli (11e) en RNF Yamaha’s Andrea Dovizioso (14e).

Het eindresultaat was dat Quartararo over de finish kwam in 10,5 seconden van racewinnaar Enea Bastianini en achter ten minste één motor van alle vijf Yamaha’s MotoGP-rivalen.

“Weet dat vorig jaar [Yamaha] we hebben beide races gewonnen en nu eindigen we in principe achter, vrij ver naar achteren, natuurlijk maak ik me zorgen”, zei Quartararo. “We maakten een start op de vierde startrij en gingen door Kwalificatie 1, dus ik zou zeggen dat ik niet super zelfverzekerd kan zijn. [for the season ahead].

“Maar zoals ik altijd zeg, ik ben geen ingenieur. Het is mijn taak om voor elke race 100% voorbereid en gefocust te zijn en ik geef mijn 100% in alle omstandigheden, of ik nu vecht voor de overwinning, P5, P9, P15 .

“Ik zal mijn best doen, ongeacht de positie.”

Quartararo klom van de elfde naar de achtste plaats in de openingsronde, gleed terug naar de tiende, keerde terug naar de achtste toen Francesco Bagnaia en Jorge Martin crashten en verloor vervolgens een plaats aan landgenoot Johann Zarco in de laatste ronde.

“Ik maakte een geweldige start en vanaf de tweede ronde hadden we al een superhoge bandenspanning”, zei Quartararo. “Eigenlijk is het een beetje vreemd dat het al vanaf de tweede ronde was en toen vielen we gewoon af.

“Het team berekent, laten we zeggen, dat wanneer je in de slipstream zit, de banden vanaf deze nummers omhoog gaan. Maar vanaf de tweede ronde waren we al veel hoger dan verwacht totdat Pecco en Martin voor me crashten.

“Ik zat nog steeds niet echt in de slipstream. Ik denk dat ik bijna een seconde achterstand had, maar mijn voorband was een ramp, niet de band zelf maar de druk was te hoog en we moeten begrijpen waarom.”

Quartararo zei dat hij niet verrast was om een ​​Ducati, Honda en KTM op het podium te zien, want: “Ze hebben geweldig werk geleverd. Ik denk dat het voorspelbaar is omdat ze geweldig werk hebben geleverd tijdens de winter en ik denk dat dit gewoon het resultaat is van het werk.”

En hoeveel van een factor zullen de huidige prestatieproblemen met de M1 zijn in termen van Quartararo’s contractonderhandelingen met Yamaha voor 2023?

“Mijn prioriteit is om te winnen. Niets meer. Dus mijn prioriteit is om er zeker van te zijn dat ik de beste motor heb, dus natuurlijk en voor de toekomst is het heel belangrijk en het allerbelangrijkste”, zei hij.

Quartararo werd tijdens de race samen met Dovizioso als 20e gerangschikt op de topsnelheidskaart. Beiden bereikten een top van 348,3 km/u vergeleken met een record van 357,6 door de Suzuki van Joan Mir.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: