MotoGP

Qatar MotoGP: Miguel Oliveira uitgeschakeld tot 2024: “Dit was mijn laatste ronde” | MotoGP


De RNF Aprilia-rijder heeft bevestigd dat hij de finale van Valencia volgend weekend en de test na de race zal missen nadat hij tijdens de zaterdagsprint een gebroken rechterschouderblad had opgelopen.

Een vergelijkbare blessure van Enea Bastianini eerder dit jaar kostte een hersteltijd van twee maanden.

Het ongeval in de openingsronde vond plaats toen Oliveira de rug raakte van mede-Aprilia-rijder Aleix Espargaro, waardoor de Spanjaard een kleine breuk in zijn onderbeen opliep. Ook Bastianini werd zonder blessure uitgeschakeld, terwijl Franco Morbidelli naast ging.

Oliveira’s zware seizoen eindigt dus zoals het begon, nadat hij geblesseerd raakte toen hij werd geraakt door Marc Marquez in de openingswedstrijd van Portimao.

De vijfvoudig MotoGP-racewinnaar ontwrichtte later en brak zijn linkerschouder toen hij in Jerez werd neergehaald door de motor van Fabio Quartararo.

In totaal zorgen ongelukken, blessures en pensioneringen ervoor dat Oliveira slechts de geblokte vlag zag in negen van de twintig Grand Prix dit jaar.

Oliveira heeft bij zijn terugkeer in de race in 2024 een Long Lap-straf gekregen voor het veroorzaken van het ongeval op zaterdag.

“Het was een race-incident”, zei Oliveira over de botsing van zaterdag. “Helaas een crash met een Aprilia-teamgenoot, wat mij echt teleurstelt.

“In bocht zes remde ik iets te laat, Aleix remde waarschijnlijk iets te veel. Toen ik eenmaal zag dat ik hem waarschijnlijk zou gaan raken, heb ik de motor gewoon rechtop gezet om hem te ontwijken, maar ik kon zijn achterwiel niet missen.

“Helaas zijn we samen gecrasht, wat teleurstellend is. Het was een verkeerde inschatting, waardoor we allebei op de grond lagen en allebei gewond raakten.

“Ik heb een gebroken schouderblad en weet nog niet precies de omvang van de blessure. Dus zodra ik thuiskom, zal ik er beter naar kijken en zien wat mij werkelijk te wachten staat op het gebied van herstel.

“Het lijkt erop dat ik geen operatie nodig heb, maar het kost wat tijd. Helaas zal ik de rest van het seizoen missen, dus dit was mijn laatste ronde.

“Ik had dit seizoen een beetje van alles, het was niet wat ik ervan verwachtte, maar ik denk dat dit ook voor volgend seizoen wat meer karakter kan opbouwen. Hopelijk wordt het volgend jaar beter.”

“Het seizoen van Miguel is ongelukkig geëindigd”, aldus teammanager Wilco Zeelenberg. “Hoe dan ook, hij zal volgend jaar fit zijn voor de Sepang-test en op dit moment is dat het enige dat telt.”

Aprilia-testrijder Lorenzo Savadori zal Oliveira vervangen in Valencia.

“Nu Miguel niet meer kan rijden, hebben we met Lorenzo Savadori een vervangende rijder, waar we ook volgend seizoen dingen kunnen proberen en testen”, aldus Zeelenberg.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: