MotoGP

Qatar MotoGP: Fabio Di Giannantonio: “Na Maleisië gebeurde er iets en het was niet goed…” | MotoGP


Di Giannantonio behaalde zijn eerste overwinning in de MotoGP nadat hij regerend wereldkampioen Francesco Bagnaia de baas was.

De Gresini Ducati-rijder was de snelste rijder tijdens de Grand Prix en nam met nog vier ronden te gaan de leiding.

Over zijn triomf zei Di Giannantonio: “Dit moment is ongelooflijk. Het gevoel is nu wat meer ontspannen, maar dat komt omdat ik begrijp wat er is gebeurd.”

Ondanks zijn overwinning lijkt het erop dat Di Giannantonio volgend seizoen een plek in de MotoGP zal mislopen, wat erg zwaar is gezien zijn recente vorm.

De Italiaan gaf na zijn overwinning toe dat de deuren sluiten en dat hij onlangs een negatieve update kreeg.

“Ik wil eerlijk zijn en één ding zeggen”, begon Di Giannantonio. “Na Maleisië gebeurde er iets over mijn toekomst en dat was geen goede zaak.

“Dus ik kwam met veel woede thuis, maar op een positieve manier. Ik heb twee of drie keer tegen mijn familie en vrienden gezegd dat ik in Qatar ga winnen.

“Mijn vrienden zeiden: ‘Zeg het niet, ga daarheen en werk’. Maar ik zei: ‘Nee, ik ga winnen, ik ga het doen’. Maar je moet de dingen goed doen en ervoor zorgen dat het gebeurt. Het was niet makkelijk, maar we hebben het gehaald.”

Di Giannantonio, die sinds de zomerstop een paar keer dicht bij de overwinning was, had geen betere renner kunnen kiezen om de overhand te krijgen, aangezien Bagnaia op het punt staat tweevoudig kampioen te worden.

Zich bewust van de titelstrijd en wat er daarom op het spel staat, zei Di Giannantonio: “Het was zwaar omdat hij de wereldkampioen is. Hij heeft veel races gewonnen en weet perfect hoe hij met de situatie om moet gaan.

“Bovendien speelt hij voor het wereldkampioenschap, dus ik moest heel voorzichtig zijn. Ik wilde zeker geen domme dingen doen en iemands race verpesten.

“Ik wist dat ik iets meer had. Op dat moment had ik medelijden met hem omdat ik punten van hem afpakte, maar ik had wel de kans om te winnen.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d