MotoGP

Qatar MotoGP: Fabio Di Giannantonio: “Ik deed zo mijn best om Jorge Martin in te halen, op de limiet” | MotoGP


De Gresini-renner moest een slechte start overwinnen, waardoor hij van de tweede naar de zesde positie gleed.

Di Giannantonio legde vervolgens de helft van de openingsronde af met zijn voorste rijhoogte-apparaat vergrendeld voordat hij uiteindelijk terugkeerde naar de voorkant van het veld.

Di Giannantonio oefende vervolgens grote druk uit op titelkandidaat Jorge Martin, maar kon geen dreiging vormen in de vorm van een inhaalactie.

“Ik deed zo mijn best”, vertelde Di Giannantonio aan MotoGP.com. “Eerlijk gezegd was mijn start zo slecht. Ik heb een complete fout gemaakt en toen had ik een probleem met het voorste apparaat, dat ongeveer een halve ronde niet afging.

“Bovendien was de temperatuur aan de voorkant vanaf de tweede ronde erg hoog. Het was moeilijk om de band te redden en te duwen, maar ik heb het goed gedaan.

“Ik vocht met de jongens en had veel plezier. Toen probeerde ik Jorge te pakken te krijgen, maar hij deed het geweldig in sector twee en drie, de plekken waar je het meeste moet fietsen. Ik had wat problemen met de voorkant, maar het is wat het is.”

Terwijl mede-Ducati-rijder Luca Marini al na vier ronden door zijn achterband knauwde, was het alleen de voorband die een probleem vormde voor Di Giannantonio.

De Italiaan zei dat de druk erg snel toenam en dat het moeilijk was om te volgen, ondanks dat hij Martin relatief gemakkelijk kon vangen.

Di Giannantonio voegde toe: “Van mijn kant was het alleen het gevoel aan de voorkant dat niet geweldig was, maar met de MotoGP van vandaag en deze regels met de druk is het super moeilijk om te volgen en te proberen in te halen in drie bochten.

“Ik kon Jorge inhalen, maar een inhaalpoging lukte niet. Ik deed heel mijn best, maar het was moeilijk. Ik zat op de limiet.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d