https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js?client=ca-pub-6864478743506327

Qatar MotoGP: Espargaro droomt van wereldtitel; ‘Ik ga ervoor vechten’ | MotoGP


Pol Espargaro twijfelt er niet aan dat de nieuwe RC213V Repsol Honda-motor hem in het MotoGP-titelgevecht van 2022 kan stuwen.

Ondanks het mislopen van een potentiële eerste MotoGP-overwinning tijdens de laatste vijf ronden in Qatar, heeft Espargaro zijn podiumplaats van 2021 al geëvenaard in slechts de openingsrace van het jaar.

Espargaro, die 17 van de 22 ronden leidde voordat hij een cruciale fout maakte achter Enea Bastianini – remde zichzelf in de slipstream van de Ducati-rijder die hem van de baan zag rijden – blijft voortbouwen op een reeds goede pre-season prestatie, waaruit blijkt dat niet alleen Marc Marquez kan met deze versie van de Honda strijden voor MotoGP-overwinningen.

Zijn optreden heeft hem zelfs zoveel vertrouwen gegeven dat de voormalige KTM-rijder ervan droomt te strijden voor een wereldtitel.

Espargaro zei: “Ik had een goed tempo en een goede positie in Maleisië, daarna was ik eerste in Mandalika met een goed gevoel over het racetempo, was behoorlijk snel.

“Toen zei ik, laten we gewoon wachten op de eerste race en kijken wat daar gebeurt. Nu zitten we in de eerste race, ik leid bijna de hele race en ik ben krachtig geweest. Ik voelde me krachtig op de motor.

“Ik heb het gevoel dat ik dat in alle races kan doen, dus we begonnen vanuit Qatar en het gevoel was goed. We pakken hier 16 punten en gaan naar Mandalika, een plek waar ik snel ben.

“Eindelijk kunnen we bereiken waar ik van droom elke keer als ik wakker word, namelijk wereldkampioen worden. Ik ga er zeker voor vechten met Honda.”

Hoewel hij vasthield voor een podiumplaats, kreeg Espargaro te maken met late druk van zijn broer Aleix, die in de slotfase van de zesde naar de vierde plaats kon doorschieten dankzij inhaalacties van Joan Mir en Marquez.

Gevraagd naar het weten wie er achter hem zat en eindelijk in een positie waarin beide rijders een fiets hebben die goed genoeg is om voor de overwinning te strijden, zei Espargaro: “Nou, ik was aan het huilen [laughs] om mijn broer naast me te zien om een ​​leuk gevecht te hebben.

“Ik denk dat het vandaag geen goede dag voor mij was omdat ik aan het einde van de race zonder de juiste wapens aan het vechten was. Mijn banden waren helemaal op.

“Ik denk dat ik met niemand kon vechten. Het was goed om hem achter te houden, maar ik kan me de laatste keer dat twee broers derde en vierde zijn niet herinneren, ik denk dat het vorig jaar in Silverstone was.

“Hij is snel met Aprilia en ik kan snel zijn met de Honda, dus ik denk dat het binnenkort gaat gebeuren dat we met mijn broer voor het podium gaan vechten. Dit is prachtig.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: