Qatar Moto2: Lowes: Podium ‘is fantastisch, ik moet gelukkig zijn’ | MotoGP


Sam Lowes begint zijn Moto2-campagne briljant na het behalen van een onwaarschijnlijk podium in Qatar, terwijl Tony Arbolino vijfde werd in zijn eerste race voor het team.

Hoewel Lowes aantoonbaar de absolute favoriet van de Moto2-titel is als hij gezond is, heeft de Brit de afgelopen weken last van peesontsteking in zijn linkerpols, waardoor een dergelijk resultaat enigszins onrealistisch is op weg naar het weekend.

Maar nadat hij al de pole position had veiliggesteld, die later derde werd vanwege een gele vlag-overtreding in zijn snelste ronde, leverde Lowes een heroïsche poging om te strijden met onder meer Augusto Fernandez, die het beste racetempo had laten zien tijdens de FP, en Ai Ogura.

“Het zijn een paar moeilijke weken geweest”, zei Lowes. “Maar we hadden gisteren een goede kwalificatie en vandaag een podium! De race was moeilijk.

“Er waren een paar jongens die sterker waren dan ik, maar het was een mooie strijd, ook al kon ik niet rijden zoals ik wilde rijden.

“Dus, om wat punten op het bord te krijgen is goed en om het podium aan het einde te krijgen is fantastisch.

“Over het algemeen moet ik heel blij zijn met het weekend. Het team heeft fantastisch werk geleverd, want in de winter hadden we niet echt iets om op voort te bouwen.

“Ze hebben het geweldig gedaan om me een fantastische motor te geven. Ik ben blij dat ik wat punten op het bord heb gekregen en ik kijk uit naar Indonesië.”

Teamgenoot Arbolino leek een van de renners die de derde plek in plaats van Lowes kon innemen.

De Italiaan behaalde slechts één plaats in de top vijf in zijn rookiejaar, waardoor het enigszins een verrassing was om de Elf Marc VDS-rijder te zien strijden voor een podium ondanks het veiligstellen van een start op de eerste rij.

Arbolino zei zelfs dat een top vijf voorafgaand aan het weekend een bijzaak zou zijn geweest: “Het was een goede race. Ik had een goed tempo. Ik raakte gewoon een neutrale zes en miste daar wat flow. Anders had ik een geweldige race gevoel.

“Als je me dit weekend een plaats in de top vijf had aangeboden voordat we hier kwamen, had ik tegen je gezegd: ‘Moeilijk!’ Net als bij de test waren we niet zo close.

“Maar we zijn er op dit moment dichtbij. We moeten twee dingen oplossen, de laatste twee kleine stappen die we moeten maken.

“Eerlijk gezegd ben ik blij. Ik wil mijn bemanning bedanken die veel heeft gewerkt. Ze zijn zo gemotiveerd en dit maakt me blij. Laten we blijven werken. Ik geloof dat we meer kunnen doen.

“Voorlopig blijven we pushen en blijven we geloven dat we binnenkort op het podium kunnen staan.”Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: