Formula EFormule E

Punten in Portland voor Mahindra Racing Formula E Team – Mahindra Racing


Lucas begon de race als 13e na een aanzienlijk betere kwalificatiesessie eerder op de dag. In een race met twee safety car-periodes reed Lucas op een bepaald moment tijdens de race tot de vierde plaats, waarbij hij sterk vocht met meerdere auto’s om hem heen op de baan. Nadat de strategieën en het gebruik van de aanvalsmodus waren uitgespeeld, eindigde Lucas opnieuw met succes in de top-10.

Roberto Merhi, die zich weer bij het team in Portland voegde, begon de race op de 17e plaats nadat hij zich snel weer in het team had genesteld en grip had gekregen op het Portland International Raceway-circuit. Helaas eindigde de race van Roberto vroeg in de vierde ronde nadat zijn auto op de baan tot stilstand kwam terwijl hij op de 14e plaats reed. Het team onderzoekt momenteel de oorzaak van de onderbreking nadat Roberto opnieuw een positief raceweekend met het team had gehad.

Vieren dat we weer in de punten staan, Lucas DiGrassi zei: “We hebben een goed weekend gehad in Portland. Het was een zeer moeilijke, strategische race, maar we eindigden op P7 en behaalden zes punten. Ik ben erg blij met de vooruitgang van het team dat we competitiever waren in deze race. Ik kijk uit naar de volgende vier races en om dit kampioenschap af te ronden door hopelijk meer punten te scoren voor Mahindra Racing.”

Teleurgesteld om niet nog een volledige raceafstand onder zijn riem te krijgen, Robert Merhi zei: “Ik ben erg verdrietig vandaag, want het was een geweldige kans voor mij. We hebben wat aanpassingen aan de auto gedaan ten opzichte van de vorige race en ik was erg blij en tevreden met mijn auto, vooral tijdens de race. Ik maakte plaatsen goed aan het begin van de race vanaf waar ik begon, en de auto voelde echt fantastisch aan. Ik haalde de 14e plaats en stopte toen op de baan. We zijn het probleem nog aan het analyseren, maar ik was blij met mijn tempo en ik spaarde al goed energie. Dus ja, ik ben een beetje verdrietig over wat er vandaag is gebeurd. De kwalificatie was misschien niet zo goed omdat we een probleem hadden in FP2 waardoor ik niet kon rennen, maar toch zat ik redelijk dicht bij Lucas. Ik had het gevoel dat ik een goede stap voorwaarts had gemaakt vanuit Jakarta en ik denk dat het daarom zo pijnlijk is. Hopelijk kan ik terugkomen.”

Mahindra Racing-CEO, Frederic Bertrand, zei: “De race was erg leuk – het zat vol strategie en spanning voor ons, maar we zijn erin geslaagd om in de punten te komen, waar we erg blij mee zijn. Lucas deed het goed en wist tijdens de race P7 te pakken. Helaas was het aan de andere kant voor Roberto moeilijker. Helaas haalde hij het einde van de race niet en we onderzoeken nog steeds wat er is gebeurd. Al met al was het een heel goed weekend voor ons, omdat we ons puntentotaal voor het kampioenschap hebben vergroot. We zijn ook in staat om de prestaties van de auto wat beter te begrijpen en we zijn nog steeds aan het opbouwen en voorbereiden voor volgend seizoen. Punten pakken maakt het team zeker blij. Het team heeft het hele weekend geweldig werk geleverd en ik ben erg blij voor iedereen. We hopen deze voorstelling vervolgens naar Rome te verplaatsen.

De volgende race op de kalender van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap is het double header-evenement in Rome, Italië, van 15 tot 16 juli.

Mahindra Racing heeft een sterke set partners, waaronder Official Powertrain Partner ZF en e-fluids-partner Shell. Maurice Lacroix, de luxe Zwitserse horlogemaker, gaat verder als Official Timekeeper.Source link

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: